haber

Nilüfer’de fidanlar toprakla buluştu

Doğanın korunması, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması ve gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakılması için büyük bir çaba gösteren Nilüfer Belediyesi, ağaçlandırma kampanyasını aralıksız sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi ve Trigo Çözüm San. ve Tic. A.Ş. işbirliği ile Hasanağa Kızılcıklı Mahallesi Osmangazi Caddesi’nde bulunan 7 dönümlük park alanına 130 adet fidan dikildi. Fidan dikim etkinliğine Nilüfer Belediye Başkan Vekili Ali Kızılkaya, Başkan Danışmanları Arca Atay ve Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, Hasanağa Muhtarı Halil Turan, Kızılcıklı Muhtarı Engin Şahin,  Kızılcıklı Mahalle Komitesi, Trigo Çözüm San. ve Tic. A.Ş. personeli ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

“Herkesin dikili ağacı olsun”

Onlarca alacalı akağaç, çınar, sedir, gülibrişim, meşe ve ıhlamur fidanının toprakla buluştuğu etkinlikte konuşan Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, “Hedefimiz herkesin dikili bir ağacının olması,” ifadelerini kullandı. 7 dönümlük arazi üzerine mevsime göre renk değiştiren ve koku veren 6 çeşit 130 adet fidanın dikileceğini vurgulayan Tanrıöver, 2015 yılı içinde spor aletleri, çocuk oyun grubu, koşu yolu, piknik masaları yapılarak alanın mesire yerine dönüştürüleceğinin bilgisini de verdi.

 

Fidan dikim etkinliği sonrasında Nilüfer Belediye Başkan Vekili Ali Kızılkaya, Başkan Mustafa Bozbey adına desteklerinden dolayı Trigo Çözüm San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Tural’a teşekkür belgesi verdi.