haber

Nilüfer’de fırınlara sıkı denetim


Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karamık’ın da katıldığı denetimlerde ekmek ve ramazan pidesi imalatı yapan işyerleri hem hijyen, ruhsat, üretim izni hem de Bursa Fırıncılar Odası’nın ilan ettiği fiyat ve gramaj tarifesine uygunluk açısından incelendi. Etiket ve ambalaj konusunda da uyulması gereken kuralları hatırlatan ekipler, çalışanların sağlık koşulları, depolama ve üretim konularında da incelemeler yaptı. Çalışma ruhsatları, üretim izinleri gibi konularda titiz bir denetim uygulanırken, işletme sahiplerine işyeri, personel, alet -ekipman hijyeni konularında bilgi verildi. 15 fırının detaylı incelemeye tutulduğu denetimlerde hijyen yönünden kusurlu bulunan 3 fırına cezai yaptırım uygulandı. 
Pide gramajlarının Bursa Fırıncılar Odası’nın belirlediği tarifeye göre 300 ve 600 gram olması gerektiğine dikkat çeken ekipler, vatandaşların şikayetlerini Nilüfer Belediyesi’ne bildirmeleri halinde gerekenin yapılacağını ifade etti. 
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık “Ramazan ayında sıklaşan denetimlerimizin  amacını esnafı cezalandırmak değil, halkımızın hijyen koşullarına uyularak üretilen unlu mamulleri tüketmesini ve ödediği ücretin karşılığını almasını sağlamak” dedi.