haber

Nilüfer’de gelecek için 14 bin fidan

Vatandaşların rahat nefes alabileceği alanlar oluşturmak için çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı. Ocak ayı boyunca Alaaddinbey Mahallesi Hizmet Binası’ndaki Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar, çınar, ıhlamur, oya ağacı, erguvan, süs kirazı, limoni servi ve leylandi türündeki fidanlardan dilediğini aldı.


“Geleceğe Sen de Bir Fidan Dik” sloganıyla gerçekleştirilen ağaçlandırma kampanyasıyla 382 vatandaşa 13 bini aşkın fidan dağıtıldı. Nilüfer’in merkez mahallelerinin yanı sıra Çatalağıl, İrfaniye, Karacaoba, Konaklı, Gökçe, İnegazi, Doğanköy, Yaylacık ve Tahtalı gibi kırsal mahallelerde bulunan vatandaşlara da muhtarlıklar aracılığıyla fidan verildi.


Nilüfer’in dışındaki mahallelerden gelen talepleri de geri çevirmeyen Nilüfer Belediyesi, 400 fidan dağıtarak Bursa’nın yeşillenmesine de katkıda bulunmuş oldu. Yoğun talep gören etkinliğin yanı sıra Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sorumluluk alanı içindeki park ve bahçelerde de bir ayda çeşitli türlerden 890 fidanı toprakla buluşturdu.

 

BİR AYDA 14 BİN FİDAN


Bursa’nın yeşillenmesine katkıda bulunduklarını ifade eden Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, “Ücretsiz fidanları vatandaşlarımıza dağıtarak çevrelerinde bulunan alanları yeşillendirmelerine katkıda bulunduk. Ayrıca sorumluluğumuzda bulunan alanları da çalışmalar kapsamında yeşillendirmeye devam ediyoruz. Bu sayede bir ayda yaklaşık 14 bin fidanı toprakla buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat nefes alabileceği alanlar oluşturmaya ve Nilüfer’i yeşillendirmeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.