Nilüfer’de kar seferberliği

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kar yağışının yeniden yüzünü göstermesiyle birlikte alarma geçti. Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte sahaya çıktı. Karla mücadele için oluşturulan 18 ayrı ekip, yaklaşık 100 personelle 24 saat ilçe genelinde görev başında bulunuyor. Ekipler, greyder, beko loder ve kamyonlardan oluşan toplam 28 araç ve makine ile özellikle ilçenin güney bölgesinde yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Araç ve makinelerle Nilüfer’deki tüm ara sokakların yanı sıra, Büyükşehir’in sorumluluğundaki birçok anayolda da görev yapan karla mücadele ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde tuzlama yapıyor ve greyder ile yol açıyor. Öte yandan mevkicilerde kentin çeşitli noktalarında yaya ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kalan vatandaşlara sosyal paylaşım sitesinden seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yoğun kar yağışı dolayısıyla yollarda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediyede görevli tüm ekiplerimiz kar yağışı başladığından bu ana kadar tüm özverili çalışmalarını vatandaşlarımızın bir yerden başka bir yere ulaşabilmesi için sürdürüyorlar. Bundan böyle de bu çalışmalarına devam edeceklerdir. Ancak yoğun kar yağışından dolayı Nilüfer'deki tüm sokaklara girilememiş olabilir. Bu konuda Nilüferliler’den anlayış bekliyoruz. Öncelikle yaşamı çok etkileyen yollarda çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımız, ardından diğer yollarımızı da açacaklar. Olası bir kaza durumuna hazırlıklı olan NAK gurubumuza ve vatandaşlarımızın ulaşımı için uyumaksızın çalışan ve de onlara destek olan tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.