haber

Nilüfer’de Karagöz Tasvir Yapım Atölyesi açılıyor

Nilüfer Belediyesi ve UNİMA (Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği) Bursa Şubesi işbirliğiyle organize edilen atölyede UNİMA Bursa Şubesi Başkanı Şinasi Çelikkol tarafından katılımcılara geleneksel gölge oyunu ve tasvir yapımı öğretilecek. 15 yaş üzeri isteyen herkesin başvuru yapabileceği atölye Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilecek. 

Genç kuşaklara gölge oyununu tanıtmak amacıyla atölye çalışmalarının yanı sıra ücretsiz gösteriler de düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Konak Kültürevi’nde yapılan gösterilerde öncelikle merkeze uzak olan eski beldelerdeki öğrencileri geleneksel gölge oyunu ile buluşturuyor. 

Nilüfer Belediyesi-UNİMA işbirliğinin bir parçası olarak UNİMA Bursa Şubesi Başkanı Şinasi Çelikkol tarafından yapılan gösterilere ilk olarak Hasanağa ve Akçalar’dan gelen öğrenciler konuk oldu. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatan gösteri yaklaşık 2 bin öğrenciye ücretsiz ulaşacak.

Hedeflerinin Hacivat-Karagöz gösteri sanatını genç kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Şinasi Çelikkol, “Nilüfer Belediyesi çok önemli bir kültürel organizasyona imza atıyor. Gelecek nesillere bu kültürü aktarmada bu tür etkinlikler çok faydalı. Gösterilere çocukların ilgisi çok büyük,” diyor. Çelikkol, yakında açılacak olan Karagöz Tasvir Atölyesi'ne kayıt olmak isteyenlerin Konak Kültürevi’ne başvuru yapabileceklerini sözlerine ekliyor.