Nilüfer’de kazanan müzik oldu

Nilüfer’de yaşayan her yaş grubunu sanat ve sporla buluşturmayı amaçlayan Nilüfer Belediyesi, Bursa’da yine önemli bir organizasyonun daha öncülüğünü yapmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması final gecesiyle sona erdi.

Finale kalan gruplar dereceye girebilmek için sahnede performans sergiledi.

Mix Müzik'in ödül sponsoru olduğu Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nın jürisi, Bukle Erman, Feza Soysal, Baybora, Bengü Beker, Egemen Kerpiçciler, Esra Tokgöz Kurtuluş, Oğuz Kurtuluş, Sinan Turhan, Harun Fatih Güler ve Zakkum Grubu’ndan oluştu.

Genç müzisyenlerin başarılı performansları jüriyi karar aşamasında oldukça zorladı.

Sonuçların açıklanması için verilen arada, özellikle genç kuşağın hayranlığını kazanan Zakkum sahne aldı. Yarışmacıların ve salonu dolduran kalabalığın heyecanına ortak olan Zakkum, bir saati aşkın süren konser boyunca seslendirdiği şarkılarla hayranlarını mest etti.

Sıra jüri kararlarının açıklanmasına geldiğinde ise salonda heyecan doruğa ulaştı. Aylardır bu yarışma için çalışmalarını sürdüren gençlerin nefeslerini tutarak beklediği sonuçlar alkışlar eşliğinde açıklandı.

Yarışmada dereceye giren okullar şöyle:

Jüri Özel Ödülü: Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

En İyi Alternatif Enstrüman: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Gitarist: Bursa Anadolu Lisesi

En İyi Davul: Özlüce Anadolu Lisesi

En İyi Bas Gitarist: Özel Şahinkaya Koleji

Mix Müzik Özel  Ödülü: Orhangazi Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi

En İyi Beste Ödülü: Çamlıca Anadolu Lisesi

En İyi Erkek Solist Birincisi: Yıldırım Beyazıt İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

En İyi Erkek Solist İkincisi: Özel Final Anadolu ve Fen Lisesi

En İyi Erkek Solist Üçüncüsü: Orhangazi Anadolu Lisesi

En İyi Kız Solist Birincisi: Gazi Anadolu Lisesi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Kız Solist İkincisi: Bursa Anadolu Kız Lisesi

En İyi Kız Solist Üçüncüsü: Özlüce Anadolu Lisesi

En  İyi Orkestra Birincisi: Bursa Anadolu Lisesi

En İyi Orkestra İkincisi: Özel Final Anadolu ve Fen Lisesi

En İyi Orkestra Üçüncüsü: Özlüce Anadolu Lisesi

En İyi Orkestra Mansiyon Ödülleri ise, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi ve Özel Şahinkaya Koleji

Yarışmada ödüle layık görülen ekipler para ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren gruplar, 16-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri ve Nilüfer Belediyesi’nin çeşitli şenliklerinde sahne alacak.