haber

Nilüfer'de kentsel gıda sisteminin dönüşüm faaliyetleri çalıştayda anlatıldı

Nilüfer Belediyesi, Buğday Derneği’nin düzenlediği “İstanbul Yerel Gıda Sisteminin Dönüşümü Çalıştayı”na katıldı. Çalıştay’da Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kırsal Alan Büro Sorumlusu Turgay Sezer de Nilüfer'de kentsel gıda sisteminin dönüşüm faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Buğday Derneği, İstanbul’un yerel gıda sisteminin dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla İstanbul Yerel Gıda Sisteminin Dönüşümü Çalıştayı düzenledi. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün süren çalıştaya Nilüfer Belediyesi de katıldı. Çalıştayda İstanbul tarım-gıda sisteminde yer alan paydaşlar bir araya gelerek yerel gıda sistemini birlikte ele aldı, sivil toplum paydaşları da konuyla ilgili sorun ve çözüm önerilerini içeren raporları sundu.  İki gün süren oturumda agroekoloji temelli kısa gıda zincirlerinin oluşturulmasında Türkiye ve Avrupa belediyelerinin uygulamalarından iyi örnekler aktarılacak ve İstanbul belediyelerinin yerel gıda sistemi üzerine ortaklaşa yapabileceği faaliyetler ele alındı.
Çalıştaya Nilüfer Belediyesi adına,  İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kırsal Alan Büro Sorumlusu Turgay Sezer katıldı.  Nilüfer'de kentsel gıda sisteminin dönüşüm faaliyetlerini anlatan Turgay Sezer,  Nilüfer Belediyesi’nin 2020 yılında Tarım Yılı ve 2021 Yılında da Gıda Yılı kapsamındaki tarımsal faaliyetlerini anlattı.  Herkes için eşit, ulaşılabilir ve sağlıklı gıda teması ile yapılan faaliyetlerin bütüncül bir bakış açısı ile ele alındığını ifade eden Sezer,  “Bütün bu çalışmalar, AB Horizon 2020 programı kapsamında desteklenen FUSİLLİ projesine kabul edilmemizde önemli rol oynadı” diye konuştu.