haber

Nilüfer’de kütüphaneler şenlendi



Etkinlik hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Koordinatörü Zeynep Terzioğlu, proje kapsamında; Üçevler, Demirci, Alaattinbey, Ürünlü, Özlüce başta olmak üzere 5 mahallede muhtarlıkların ve halk sağlığı merkezlerinin yardımı ile  230 eve ulaşıldığını, 5 ve 6 yaşlarındaki 172 çocuğun anneleri ile birlikte kütüphaneye davet edilerek eğlenceli aktiviteler eşliğinde çocukların kitapla tanışma ortamı sağlandığını, annelere de kitap seçimi konusunda rehberlik hizmeti sunulduğunu söyledi. 

19 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında Nilüfer Üçevler Kütüphanesi’nde süren eğitim çalışmalarının sonunda düzenlenen kütüphane şenliğine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. “İlçemizde aktif bir kütüphane anlayışının meyvelerini sizlerle birlikte toplamak bana tarifsiz bir mutluluk veriyor” diyen Bozbey, çocukların kitap sevgisi kazanmalarında annelere büyük görev düştüğünü belirtti. Bozbey, “Çocuklarımız bilgiyle, kitapla ne kadar erken yaşlarda tanışırsa daha güzel günlere yönelik umutlarımız da o kadar tazelenir. Çünkü yazı medeniyetin temelidir, kitap da o temelin sağlamlığını artıran, bilgiyi nesiller boyu yaşatan unsurdur.  Sizler bir ay boyunca çocuklarınızı kütüphaneye getirdiniz. Bunun için her birinize ve kütüphaneyle tanışan 172 çocuğumuza tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Bozbey,  4 hafta süresince çocuklarını, kardeşlerini ya da torunlarını getiren 135 kişiye katılım belgesi verdi.