Katılan tüm okulların sahne performansı üst seviyede olunca, yarışma müzik festivaline dönüştü. Jürinin seçim yapmakta zorlandığı finallerde, Gürsü İMKB Anadolu Lisesi üç dalda ödül alarak büyük başarıya imza attı. Yarışmada sahne alan Moğollar Grubu da 1968 yılından günümüze kadar oluşan repertuarıyla müzik dünyasının ‘Efsanesi” olduğunu bir kez daha kanıtlandı.

Sanat Kenti Nilüfer, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlediği Liseler Arası Müzik Yarışması geleceğin yeteneklerini ortaya çıkardı. 23 Okulun yarıştığı finaller büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çeşitli kategorilerde birden fazla şarkı seslendiren okul toplulukları yüksek sahne  performansı  gösterince yarışma müzik festivaline dönüştü. Yarışmaya katılan topluluklar dakikalar süren alkışlarla sahnede kaldı.

Moğollar sahneyi salladı

Yarışmanın tamamlanmasının ardından, müziğin “Efsanevi Grubu”  Cahit Berkay Moğollar sahneye çıktı. 1968 yılında kurulan Moğollar, gruba katılan iki genç üyesiyle birlikte unutulmaz eserlerini seslendirdi. Yaşama veda eden grubun iki eski solisti Cem Karaca ve Barış Manço’ yu  şarkılarıyla anımsatan  Moğollar,  müzik dünyasının “Efsanesi” olduğunu bir kez daha kanıtladı. Fethiye Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce genç Moğollar’ın şarkılarına ayakta eşlik etti.

Bozbey’den gençlere müjde

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konserin sonunda sahneye çıkarak Cahit Berkay ve grup üyelerine bir buket çiçek takdim etti. Yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür eden Bozbey, “Yarışmada kimse kaybetmedi, müzik kazandı” dedi. Nilüfer’in “Sanat Kenti” olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “Sanat kurumları kapatılmaya çalışılsa da, biz dimdik ayaktayız, biz sanatın ve sanatçının yanındayız, biz gençlerle birlikteyiz” diye konuştu. Bozbey’in sözleri dakikalarca ayakta alkışlandı. Başkan Bozbey’in gençlere de bir müjdesi vardı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki bir alanın gençlik parkı yapılacağını açıklayan Başkan Bozbey, aynı yöndeki çalışmanın Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda da yürütüleceğini bildirdi.

Müzik dünyasının dev ismi Cahit Berkay da Nilüfer Berkay da müziğe ve sanata verdiği destek nedeniyle Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Berkay Mustafa Bozbey gibi bir başkana sahip olduğu için Nilüfer halkının çok şanslı olduğunu kaydetti.

Başkan Bozbey daha sonra yarışmaya katılan okulların öğretmenlerine plaket takdim etti. Jüri üyelerine de yine Bozbey tarafından ayrı ayrı ödül ve plaket sunuldu. Mustafa Bozbey Mix Müzik adına Rüstem Avcı ya da teşekkür plaketi verdi.

Jüri karar vermekte zorlandı

Yarışmanın jüri başkanlığını Cahit Berkay yaptı. Her biri kendi dayında uzman olan jüri üyeleri şu isimlerden oluştu: Cahit Berkay, Hasan Saltık, Murat Beşer, Güven Erkin Erkal, Bukle Erman, Feza Soysal, Göknur Yıldız, Harun Fatih Güler, Esra Tokgöz, Egemen Kerpiççiler, Oğuz Kurtuluş, Sayhan Şahin, Sinan Turhan

Ödül kazanan okullar

Uzun bir süre değerlendirme yapan jüri, yoğun tartışmaların ardından farklı kategorilerde dereceye giren isimleri açıkladı. Dördüncü Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nda ödül kazanan okullar şöyle sıralandı.
En İyi Orkestra:

1.Gemlik Hisar Anadolu Lisesi

2. Özel Final Anadolu ve Fen Lisesi

3.Gazi Anadolu Lisesi

En İyi Kız Solist:

1.Bursa Anadolu Kız Lisesi

2.Nuri Erbak Anadolulu Lisesi/ Yeniceabat Anadolu Lisesi

3.Özel Şahinkaya Anadolu Lisesi

En İyi Erkek Solist:

1.Gürsu İMKB Anadolu Lisesi

2.Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

3.Gemlik Hisar Anadolu Lisesi

En İyi Beste:

1.Gürsu İMKB Anadolu Lisesi

2.Bursa Atatürk Anadolu Lisesi

3.BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi

En İyi Alternatif Enstrüman:

En İyi Davulcu: Özel Şahinkaya Anadolu Lisesi/ Özel Final Anadolu Fen Lisesi

En İyi Gitarcı: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Basçı: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Klavyeci: Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi/ Gazi Anadolu Lisesi

Jüri Özel Ödülü: Bursa Anadolu kız Lisesi-Nefesli Grubu

Mix Müzik Özel Ödülü: Gürsu IMKB Anadolu Lisesi

Dereceye giren okullar Nilüfer Belediyesi tarafından çeşitli armağanlarla ödüllendirildi. Mix Müzik de birincilik kazanan okullara para ödülü verdi. Bu arada müzik yapımcısı Hasan Saltık başarı kazanan eserlerin CD haline getirilerek dağıtılacağını açıkladı.