haber

Nilüfer’de öğrenciler Cumhuriyet’e koştu

Cumhuriyet’in 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’na katılan öğrenciler dereceye girmek için ter döktü.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen koşuya, Küçük, Yıldız ve Genç Kız ve Erkekler kategorilerinde 300’ü aşkın öğrenci, bireysel ve takımlar halinde katıldı.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbacı’nın startını verdiği koşu, Beşevler Karafatma Meydanı’ndan başladı ve Konak Kapalı Pazar Alanı’nda son buldu. 1200 metrelik parkurda öğrenciler bitiş çizgisini görebilmek için kıyasıya mücadele etti.

 

Büyük ilgi altında gerçekleşen ‘Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’nda, dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öğrencilerimizin her birinin gözlerinden öpüyorum. Bugünkü Cumhuriyet Koşusu’na çocuklarımızı hazırladıkları ve bilinçli şekilde spor yapmalarına olanak sağladıkları için öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı hep beraber coşku içinde kutlayacağız. Onun arefesinde çocuklarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Koşusu’nda yaklaşık 310 gencimiz yarıştı. Belki aralarında dereceye giremeyenler var ama onların hepsi benim gözümde birinci sırada. Çocuklarımızın her birinin sporun bir dalıyla uğraşmasını, bir müzik aleti çalmasını ve güzel sanatlar alanında uğraş vermesini arzu ediyorum. Bunu yapan çocuklarımız gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye gönüllü bir şekilde hazır olacaklardır” dedi.

 

Başkan Bozbey, tüm Nilüferlileri, Bursalıları ve çevre illerden gelecek olan Cumhuriyet sevdalılarını 29 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da FSM Bulvar’nda düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne davet ederek “Birlikte geleceğe güvenle bakabileceğimiz Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte coşkulu şekilde kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenci ve okullara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ve Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Nilgün Berk ve Atakan Çorbacı ile Nilüfer Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Melek Küçükbayraktar tarafından kupa, madalya, hediye ve katılım sertifikaları verildi.a