haber

Nilüfer’de panayır coşkusu

Görükle Pazaryerinde kurulan panayırın coşkusu artan kalabalıkla sokaklara taşarken Göçmen Konutları sakinleri ve panayıra katılan binlerce Nilüferli keyifli bir hafta sonu geçirdi.  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de etkinliklere katıldı; stantları gezdi, Nilüferliler'le bir araya geldi. Birbirini izleyen konserlerde Nilüfer Sevgi Korosu ve çeşitli müzik grupları ile sanatçıların sahne aldığı panayır alanı Rumeli Türküleri ile yankılandı. Gece sahne çıkan  Bengü Berker, Bulgar şarkıcılar Matrina ve Emiliya panayırın ikinci gününe renk kattı.

Organizasyona gösterilen ilgiden son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Nilüfer, Türkiye’nin dört bir yanından ve Balkanlar'dan göç alan büyük bir ilçe. Bu durum aslında büyük bir kültürel zenginlik anlamına geliyor. Düzenlediğimiz panayır ve festivallerin ana amacı Nilüferliler'i bu renkli ve zengin ortak kültüründe buluşturmak, insanlarımız arasındaki dayanışma ve beraberlik ruhunu güçlendirmek,” dedi.

Balkan Panayırı’nın festival coşkusunda geçtiğini belirten Başkan Bozbey, Keskin Bıçak ve Ormancı şarkısını genç sanatçı Bengü Berker’le birlikte söyledi. Bozbey, şarkıların barış, kardeşlik ve özgürlük için söylenmesi gerektiğini belirterek, Balkan Panayırı’na katılanları 29 Ekim’de FSM Bulvarı’nda düzenlenecek Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti.