haber

Nilüfer’de perdeler “Romeo ve Juliet” ile açıldı

Herkesi tiyatro ile buluşturma hedefiyle yola çıkan Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’,  yeni sezonda perdelerini, tüm dünyada 400. ölüm yıldönümünde anılan William Shakespeare’in Romeo ve Juliet isimli oyunu ile açtı.

 

Shakespeare’in klasik oyununa farklı bir yaklaşım getiren Romeo ve Juliet’in prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde geniş katılımla gerçekleşti. Tiyatro tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği prömiyerde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da izleyiciler arasındaydı.

 

İzleyiciyi çok farklı bir  Romeo ve Juliet ile karşı karşıya getiren oyun, 15 yaş üzerindeki izleyiciler için, çağdaş bir yorumla sahneleniyor. Serdar Biliş’in yönettiği Romeo ve Juliet’i güncel Türkçeye Ahmet Sami Özbudak uyarladı.  Dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer, kostüm tasarımını Tomris Kuzu’nun yaptığı oyunun koreografisi Tuğçe Tuna’ya ait.

 

Romeo’yu Mert Tiryaki’nin, Juliet’i Melissa Akman’ın canlandırdığı oyunun diğer oyuncuları Cansu Ecem Karabulut, Çağdaş Tekin, Deniz Gürsucu, Elit Andaç Çam, Gökhan Kum, Hakan Kahraman, İbrahim Ersoylu, Meral Kaya, Mesut Özsoy, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz ve Yüce Armağan Erkek. Tek perdelik oyun ilk buluşmada izleyicinin büyük beğenisini topladı. Salonu dolduranlar oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman oyunun sonunda yönetmen Serdar Biliş’e çiçek vererek tüm oyuncuları kutladı. Erman "Sanata ve sanatçıya yapılan tüm baskı ve engellemelere rağmen biz sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam ediyoruz" dedi. Cuma ve cumartesi günleri sahnelenecek olan Romeo ve Juliet’in biletleri Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi ve Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu gişelerinde satılıyor.

 

MATİNEDE ASKIDA BİLET

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ yeni sezonda yeni uygulamalar da hayata geçiriyor. Bu kapsamda  oyunlar artık cumartesi günleri saat 15:00’de de sahnelenecek. Nilüfer Belediyesi  ‘Tiyatro’ matinede 15-25 yaş arası gençler ve 65 yaş üzerindekiler için askıda bilet uygulamasına başlıyor. Sınırlı sayıda olacak olan askıda bilet için rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Bu konuda bilgi almak isteyenler tiyatro@nilufer.bel.tr adresine a-posta yollayabilir ya da 4132737 numaralı telefondan Nâzım Hikmet Kültürevi’ni arayabilir.