haber

Nilüfer’de Ramazan bir başka güzel

Erzak yardımı, iftar programları, tatlı dağıtımı ve Nilüfer’deki tüm camilerin temizlenmesi konusunda da her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlıklarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, Ramazan nedeniyle yine bir dizi etkinlik planladı. Barış ve kardeşliğin projesi olan Balkanlar’dan Kafkaslar’a tüm akraba kültürü temsil eden Anadolu Arastası, Nilüfer’de yaşama geçirilmek için geri sayarken, Ataevler’de kurulacak Ramazan Sokağı’nda bu oluşum temsil edilecek. Anadolu Arastası’ndan 45 dernek, gelenek, görenek ve mutfak kültürlerinin yanı sıra tüm renkleriyle Ataevler’de Dört Mevsim Parkı’nda kurulacak Ramazan Sokağı’nda olacak. Nilüfer Belediyesi’nin Anadolu Arastası Kooperatifini oluşturan derneklerle birlikte bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Ramazan Sokağı’nda 45 derneğin standı yer alırken, kurulacak sahnede bu derneklerden 25’inin yöresel etkinlikleri ağırlanacak.

Ramazan Sokağı her gün iftardan yarım saat sonra geleneksel Ramazan eğlenceleri olan Karagöz-Hacivat, Ortaoyunu, Semazen, Aşuk ile Maşuk ve Sihirbaz gibi gösterilerin yanı sıra, Anadolu Arastası’nın bir parçası olan 25 derneğin çeşitli topluluklarının etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

10 Temmuz’dan itibaren; iftardan yarım saat sonra başlayacak olan bu etkinlikler, teravihe kadar sürecek.

Nilüfer Belediyesi ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelere Ramazan gecelerinde neşe taşıyacak. 9 Temmuz’dan itibaren, gezici bir sahne ile Nilüfer ilçe sınırları içindeki köy ve mahallelerde gösteriler organize eden Nilüfer Belediyesi, Ortaoyunu, canlı Hacivat-Karagöz Sihirbaz gibi gösterileri mahallelinin ayağına götürecek.

Toplam 25 noktada yapılacak olan Ramazan eğlenceleri, Nilüfer’in farkını yine gözler önüne serecek.

Bu arada Nilüfer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’da ihtiyacı olanlara erzak dağıtımının yanı sıra iftar yemeği de düzenliyor. Nilüfer’in köyden mahalleye dönüştürülen bölgeleri ağırlıklı olmak üzere birer akşam, toplamda 10 bin kişiye iftar verecek olan Nilüfer Belediyesi, 9 bin aileye erzak dağıtımı gerçekleştirecek. Ayrıca her akşam üç cami olmak üzere bu yıl da Nilüfer’deki tüm camilerde teravih sonrasında tatlı dağıtımı yapılacak.

İlçede bulunan tüm camileri yılda dört kez temizleyen Nilüfer Belediyesi, bu çalışmaya Ramazan ayı öncesinde hız verdi.

2013 yılında bir kez tüm ibadethane halılarını yıkayan Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm camilerin halılarını İlçe Müftülüğü ve din görevlileri ile Ramazan ayı öncesinde bir kez daha yıkayarak halk sağlığının önemine vurgu yaptı.