haber

Nilüfer’de sergi şöleni


Nilüfer Belediyesi sanata ve sanatçıya verdiği önemi gözler önüne sermeye devam ediyor. Her hafta birçok sergiye kucak açan Nilüfer Belediyesi, iki sergiye daha ev sahipliği yaptı. Bulgaristan’ın Filibe şehri Belediye Başkanı Rayna Petrova’nın kızı Daniella Draganova’nın kişisel yağlı boya resim sergisi Altınşehir Gençlik Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Genç yaşına rağmen birçok uluslararası sergiye katılan Draganaova, 4. kişisel sergisiyle Nilüfer’de boy gösterdi. 26 eserini 3 gün boyunca sergileyecek olan Draganova, eserlerinde Filibe’nin antik yüzünün gözler önüne seriyor.
Daniella Draganova’yı sergisinin ilk gününde aynı zamanda annesi olan Filibe Belediye Başkanı Rayna Petrova ve Nilüfer Belediye Başkan Vekili Şemsi Oğuz da yalnız bırakmadı. 

Oruçoğlu Nilüfer’de
Muzaffer Oruçoğlu’nun Antagonizma (çelişki, zıtlık) resim sergisi de Konak Kültürevi’nde görücüye çıktı. Aynı zamanda yazar da olan ve 6 ülkede 40’tan fazla kişisel resim sergisi açan Oruçoğlu, Bursa’da da ilk kez Nilüfer’de sanatseverlerle eserlerini buluşturdu. 42 eserin yer aldığı sergi 2 hafta boyunca Konak Kültürevi’nde resim meraklılarını ağırlayacak.