haber

Nilüfer’de şiirle resim buluşması


Ressam Su Yücel, çok sayıda sanatseverin katıldığı serginin açılışında, resim ve şiiri birleştirme fikrini ilk kez 1997 yılında uygulamaya koyduklarını belirterek, Eren Bölükbaşı ve Ali Peret ile “Şiir, resim ve jazz” buluşmasını gerçekleştirdiklerini yıllar sonra bu deneyimi Bursalı sanatseverle yeniden yaşamanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. 

Sanatçı Yücel ailesinin, Türk resim ve edebiyat dünyasına katkısının altını çizen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem de “Nilüfer’in kültür-sanat takviminde yer alan en önemli sergilerinden birine ev sahipliği yaptığımız için biz de çok mutluyuz” dedi.
Su Yücel'in Bursa’daki sergisinde  "Sudaki İzler" serisinden 11 resmin de içinde bulunduğu  ve aralarında tuval baskılı Can Yücel elyazmalarının da olduğu toplam 27 eser izlenime sunuluyor. 
25 Ocak’a kadar Nazım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık olacak “Buluşmak üzere”, şair babanın endişeli bakışları arasında bisiklet üzerinde uçan Su Yücel’in masalsı anlatımıyla resmettiği bir dünyanın kapılarını aralıyor. Can Yücel’in el yazısı şiirlerinin tuval baskılarıyla ve Yücel ailesinin fotoğraflarıyla bezenen sergi; yalnızca şairle okuru ya da babayla kızı buluşturmakla kalamıyor, şiir okuruyla resim tutkunlarını da bir araya getiriyor.    
Sanatçının resimleri, 8 bin TL ve 16 bin TL'den satışa sunuluyor.