haber

Nilüfer’de sinema günleri başlıyor

Nilüfer Belediyesi Halk Evi yine halkı bir araya getirerek gülümsetecek bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.  30 Ağustos Pazar akşamından itibaren 10 gün boyunca Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz sinema gösterimi yapılacak. Sinema tutkunları her akşam ayrı bir tatta filmi izleme şansına sahip olacak.

Nilüfer Sinema Günleri 30 Ağustos Pazar akşamı saat 21.00’de  “Mandıra Filozofu İstanbul”  ile başlayacak.

31 Ağustos Pazartesi günü 2014 yılı yapımı Ayhan Sonyürek’in yönetmenliğini yaptığı “İyi Biri” izleyici ile buluşacak.

 Sinema Günleri’nde 1 Eylül Salı Günü Zeki Ökten’in yönetmenliğini yaptığı “Çöpçüler Kralı”,  2 Eylül Çarşamba Tunç Şahin’in yönettiği 2014 yılı yapımı  “Karışık Kaset” 3 Eylül Perşembe Murat Düzgünoğlu’nun ödüllü filmi “Neden Tarkovski Olamıyorum”, 4 Eylül Cuma Ertem Eğilmez’in yönettiği “Gülen Gözler”,  5 Eylül  Cumartesi günü Kartal Tibet’in hiç eskimeyen  “Tosun Paşa” isimli filmi,  6 Eylül Pazar  Özhan Erin’in filmi  “Son Mektup”,   7 Eylül Pazartesi günü Venedik Film Festivali’nde y jüri özel ödülü alan  “Sıvas”  filmi, 8 Eylül Salı  da  Orhan Aksoy’un yönettiği  Neşeli Günler  izlenime sunulacak.

 Yılmaz Güney’in kızı ile söyleşi

 Farklı tatlarda 10  filmin gösterime sunulacağı Sinema Günleri’nde  Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü olan 9 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek söyleşi ile de Türkiye’de bir ilke imza atılacak. Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılınç, Yılmaz Güney’in kızı Elif Güney Pütün ile yine Cumhuriyet Meydanı’nda bir söyleşi gerçekleştirecek.