haber

Nilüfer'de “Sosyal Mahalle, Sosyal Kent” Çalıştayı

Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Nilüfer İnovasyon Merkezi’nin Nilüfer Kent Konseyi ve Mahalle Komiteleri işbirliğiyle düzenlediği ‘Sosyal Mahalle, Sosyal Kent: Tamamlayıcı ve Yenilikçi Çözümler’ Çalıştayı Nilüfer Kent Konseyi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Üyeleri, Altınşehir, Beşevler, Cumhuriyet, Çamlıca, Esentepe, İhsaniye, Ertuğrul, Demirci, Kayapa, Çatalağıl, Yaylacık, Dumlupınar, Yolçatı, Yüzüncüyıl, Konak ve Beşevler Mahalle Komiteleri üyeleri ve Nilüfer İnovasyon Çalışma Grubu (Nilovasyon) katıldı.

 

Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ekmekçi’nin yaptığı çalıştayda, daha iyi bir kent yaşamı için Nilüfer’de mahallelilik kültürünün geliştirilmesinin ve dayanışma ile sosyalleşmenin artırılmasının önemine değinildi. Bu doğrultuda geliştirilecek tamamlayıcı ve yenilikçi çözümler için fikir üretim teknikleri ele alındı.

 

Çalıştaya katılan ve amaçlarının sosyal mahalle sosyal kent olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yıllardır Nilüfer’de demokrasi kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kültürü katılımcılıkla yaygınlaştırmak istiyoruz. Bir yandan da yeni projeleri hayata geçirme arzusundayız. Kurum bünyesinde İnovasyon Merkezi oluşturduk ve bu çerçevede aldığımız destekle ilerliyoruz. Amacımız yenilikçi insan odaklı projeleri hayata geçirerek kentte daha mutlu, huzurlu yaşamın sürmesi. Bu kent hepimizin. Nilüferli, mahalleli olarak değişime katkı sağlarsak geleceğe güzel imzalar atmış olacağız” dedi.

 

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ekmekçi de inovasyon kavramının önemine dikkat çekerek, “İnovasyon kavramı artık günümüzde sürekli karşılaşmaya başladığımız bir kavram. Yenilik, değişim bizim kültürümüzde var olan bir olgu. Yenilikleri daha sistematik hale getirmek için Nilüfer Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. Kollektif çalışma önemli. Uzlaşı ve gönüllü katkı bu çalışmalarda önem arz ediyor. İhtiyaçları tespit etmek ve yenilikçi çözümler bulmak projelerde çok etkilidir. Herkesin sosyal mahalle sosyal kent algısı farklıdır. Bu algılar doğrultusunda sizlerin katılımıyla çalıştay konumuza görüş ve önerilerilerinizi alacağız. Bu tür çalışmalar yenilikçi projelerde çok önemlidir” diye aktardı.

Yeni proje önerilerinin ortaya çıktığı çalıştay boyunca katılımcılar, belirli fikir üretme teknikleri ile Sosyal Mahalle Sosyal Kent konusu üzerine kendi görüş ve önerilerini sunarak katkıda bulundular.