haber

Nilüfer'de tango ateşi

19. yüzyılın sonlarında farklı kültürlerin etkileşimi ile Arjantin’de doğan ve dansla gelişen bir müzik tarzı olarak dünyaya yayılan aşkın, melankolinin ve tutkunun dansı tango, Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bursa’da yeniden hayat buldu. Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de bu yıl beşincisi düzenlenen Tango Festivali yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla karnaval havasında düzenlendi.

 Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok konsere imza atan ve çeşitli ödüllere sahip usta müzisyenlerin bir araya geldiği Todo Tango Orkestra’nın muhteşem konseri eşliğinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve tangonun doğduğu Arjantin’den katılan dansçıların gösterileriyle, Fethiye Kültür Merkezi’nde tango tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatseverlerin gözünü bir an olsun sahneden alamadığı gecede, aşkın ve müziğin ritmi dansçıların bedenine yansıdı. 

Ahmet Gezen, Nilay Acar, Koray Orbay, Feyza Orbay, Doruk Coşkun, Berna Külahçı, Burak Öncel ve Taçlan Özüm Erk sahne performanslarıyla göz doldurdu. Bursa’da tango ateşinin yandığı geceye katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaklaşık iki saat süren etkinliğin sonunda tüm sanatçıları kutlayarak izleyiciler arasında tangoya gönül veren herkesi sahneye davet etti. Katılımcılar da Todo Tango Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde dans ederek unutulmaz dakikalar yaşadı.

Arjantin’den Cecila Garcia, Atina’dan Loukan Balokas ve Georgia Priscou, Serkan Gökçesu, Murat Elmadağlı, Özge Atalay, Akın Gökkaya, Güşen Gökkaya, Alper Ergökmen ve Selen Sürek, Cumartesi ve Pazar gün boyunca Altınşehir Gençlik Merkezi'nde seminerlerin de yer aldığı festival programı çerçevesinde, tango tutkunlarına ücretsiz ders verdi.