haber

Nilüfer’de tarım alanları koruma altında

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında ‘Tarımsal niteliği korunacak alan’ olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor. Çalı, Alaaddinbey, Kayapa mahallelerinin ardından Tahtalı ve Yaylacık’taki kaçak yapılar da, çevik kuvvet ve Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eşliğinde yıkıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve geniş güvenlik önleminin alındığı yıkımlar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çevreye ve şahıs mallarına zarar vermeme noktasında hassas davranan ekipler,  yapı sahiplerini de malzemelerini almaları konusunda uyardı.

Köpek ve yavrusuna zabıta şefkati

Bu arada, yıkılacak bir binanın içinde bulunan köpek ve yavrusu da zabıta ekipleri tarafından çıkarıldı. Ekipler köpeği ve minik yavrusunu yıkım alanının dışına alarak zarar görmesini önledi.

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, birinci sınıf verimli tarım alanlarının azalmasına sebep olan yapılaşmayı durdurmak ve tarım alanlarının istilasını önlemek amacıyla kaçak yapıların yıkımına devam edileceğini belirtti.