Nilüfer’de TSM geçidi

Nilüfer Belediyesi Mayıs ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Nilüfer Türk Sanat Müziği Korosu, verdiği muhteşem konserle izleyenleri mest etti.

Şef M. Aydın Atalay yönetimindeki koro, birçok ünlü bestekarın eserlerini seslendirerek müzik tutkunları için unutulmaz bir gece yaşattı. 1891 yılında İstanbul’da doğan, 1981 yılında vefat eden Hafız Kemal Batanay’ın giriş peşrevi ve 1700’lü yıllarda yaşadığı tahmin edilen Tamburi Mustafa Çavuş’un tamburi buselik makamındaki Dök Zülfünü Meydana Gel isimli eseri ile başlayan konser yaklaşık iki saat sürdü.

Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesini dolduran davetliler de zaman zaman koronun seslendirdiği eserlere eşlik etti. Büyük ilginin gösterildiği gecenin sonunda izleyenler dev koroyu ayakta alkışladı.