haber

Nilüfer’de Uluslararası 13. Spor Şenlikleri coşkuyla başladı

Nilüfer Uluslararası 13. Spor Şenlikleri,  kardeş şehirlerden gelen konuklar onuruna verilen resepsiyonla başladı. Başkan Mustafa Bozbey gelen heyetleri ayrı ayrı kendi dillerinde selamlayarak jest yaptı. Daha sonra gelen konuklara hediyeler takdim eden Başkan Bozbey, daha sonra açılış kortejine katıldı. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ve çok sayıda öğrenci, idareci ve yabancı konuklar hep birlikte Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na kadar bando eşliğinde yürüdü. Burada yapılan törenler İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ve Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Süleyman Şahin’in açılış konuşması yaptığı törende, Başkan Mustafa Bozbey de sporculara seslendi.  Bu yıl şenliğe yurtdışından ve Türkiye’den 16 bin 225 sporcu katıldığını kaydeden Bozbey, “Şenliğimiz her yıl olduğu gibi Türk Ulusu’nun iki büyük bayramını kapsıyor. Şenliklerimiz, aynı zamanda Atatürk’ün hedeflediği, sporla, sanatla, bilimle iç içe bir ülke için, bir adım daha atılması anlamına geliyor. Adeta gönüllüler ordusunun katkı koyduğu bu örnek proje, bırakın Türkiye’yi, belki yurt dışında bile rastlanmayan, kurumlar arası dayanışmanın üst düzeyde olduğu bir organizasyon. Yıllardır söylediğim, yürekten inandığım bir şey var. Anaokulundan liseye her çocuk bir müzik aleti çalsa, güzel sanatlardan bir dal ile uğraşsa, ve mutlaka sporun bir dalıyla ilgilense, Türkiye şahlanır, önümüzde hiçbir engel kalmaz. İşte Nilüfer Belediyesi olarak 15 yıldır bunun için uğraşıyor, insana, geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.

Katılıma yoğun ilgi gösterilmesinin  sevindirici olduğunu belirten Bozbey, “Bu yıl, bu dev organizasyonda, 140 Eğitim – Öğretim Kurumundan 16 bin 225 sporcu-öğrenci 27 branşta mücadele edecek. Bugünden itibaren bir ay boyunca sporun nabzı Nilüfer’de atacak. Spor elbette mücadele demek, elbette ki tüm sporcular kazanmak isteyecek, ama bu şenlikler eminim ki centilmenliğin, kardeşliğin de dünyaya ilan edildiği bir platform olacak.

Burada oluşturduğumuz kardeşlik, dostluk ateşinin, tıpkı Olimpiyat ateşi gibi, dünya döndükçe hep yanmasını diliyorum” diye konuştu.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da “16 bin öğrenci tam bir spor şölenine imza atacak. Spor şenliklerinin amacı, sporu tabana yaymak, öğrencilerimizi sporun her alanıyla ilgilenmelerini sağlamak ve onların hayatlarında yeni ufuklarında açmak. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum,” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim takımı sporcuları kısa bir gösteri maçı yaptı. Nilüfer Belediyesi halk Dansları Ekipleri’nin dans gösterileri büyük alkış alırken, Karizma Şov’un gösterileri de nefes kesti.