haber

Nilüfer’de usta kalem Atasoy’a büyük ilgi

 “Şairin Şiir Evreni” edebiyat dünyasının birbirinden ünlü isimlerini Nilüferliler ile buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün bu ayki konuğu, Bursa’nın yazın hayatına büyük katkılar veren Ahmet Emin Atasoy oldu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı söyleşiye şiir tutkunlarının ilgisi büyüktü. Nahit Kayabaşı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Atasoy sevilen şiirlerini okurken 11 yaşındaki torunu Barış Çalışkan da dedesine piyanoyla eşlik etti. Konuklarını şiir yolculuğuna çıkaran A. Emin Atasoy, çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Yakın zamanda 850 sayfalık 10 ülke şairini tanıtan Balkan Şiir Antolojisi’ni çıkartacağını müjdeleyen Atasoy, Balkan ve Türk şiirlerinin büyük ölçüde benzerlik taşıdığını dile getirdi.Şiirde aldatma olmayacağını ve gerçek duygularla yazılması gerektiğini kaydeden Atasoy, 40 yıldır çeviri yaptığını, yeni nesil şairlerin çeviri için emek harcamadığını da vurguladı. Büyük ilgi gören söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, usta kaleme plaket verdi.

 

Bulgaristan’da dünyaya gelen ve Sofya Üniversitesi’nde öğrenimini tamamlayan Atasoy, yaptığı çalışmalarla Bulgar edebiyatına önemli katkılarda bulundu. Şiir ve yazılarını Bulgarca ve Türkçe yayımlayan şair birçok ödülünde sahibi oldu.  Atasoy, Bulgar, Rus ve başka ülkelerin şairlerinden en seçkin örnekleri de Türkçe’ye çevirdi.