haber

Nilüfer’de vals rüzgarı

Nilüfer Belediyesi, birbirinden özel sanatçıları ve müzik gruplarını müzik tutkunları ile buluşturmaya devam ediyor.  

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında String Inspirations Quintet  “Viyana’dan Nilüfer’e, Valsler’den Türk Müziği’ne” konseriyle hayranlarını karşısına çıktı.

Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen konsere Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Avusturya Büyükelçiliği Kültür Sanat Müşaviri Raimund Weinberger, Avusturya Bursa Fahri Başkonsolosu Sedat Diniz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Çeşitli müzikleri kendi yorumlarıyla birleştiren grup sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserin ilk bölümünde kendi bestelerini çalan grup büyük beğeni toplarken, konserin ikinci bölümünde de Ege Üniversitesi Viyana Vals Topluluğu’ndan gelen vals grubu, String Inspirations Quintet’e eşlik etti. Klasik Müzik, Arjantin Tangosu ve Türk Müziği’nden ezgiler çalan grup dakikalarca ayakta alkışlandı.

Son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çeken Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Nilgün Berk, “Kendimizi böyle bir karanlığın içinde hissederken bu akşam muhteşem bir müzik dinletisi ve harika bir vals gösterisi ile ruhumuz aydınlandı. Biz Nilüfer Belediyesi olarak sanatın aydınlığında da yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Böyle bir gece gerçekleştirdikleri için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Avusturya Büyükelçiliği Kültür Sanat Müşaviri Raimund Weinberger, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konser sonunda Nilgün Berk, String Inspirations Quintet grubuna ve konuklara çiçek verdi.