haber

Nilüfer’de yemek atölyesi

Atölye açılışında Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve danışmanlar yaptıkları yemek ve tatlılarla hünerlerini sergiledi.


Nilüfer Belediyesi Bursa’da yine bir ilke imza atarak farkını ortaya koydu. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde Bursa Profosyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile açılan atölye yalnızca Nilüfer’e değil tüm Bursa’ya kapılarını açacak. 14 kişi kapasitesi olan mutfakta en az 6 kişi olmak üzere gruplar program çerçevesinde günlük 4’er saat boyunca üç çeşit yemek yapabilecek. Atölyede günlük ücret 100, bir ay sürecek olan temel mutfak eğitimi ise 300 TL olacak.


Atölyenin açılışına büyük ilgi gösterilirken, başkan yardımcıları ve idareciler de yaptıkları yemek ve tatlılarla hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı açılışta yapılan yemekler ve tatlılar davetlilerden tam not aldı.


Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, dünyada örneği olmayan bir yapılanmanın ürünü olan Dernekler Yerleşkesi’nin anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “Yerleşkemiz, son derece hareketli, amacına uygun, iyi ki bu işi yapmışız dedirten bir adres. Öyle ki, yaklaşık 2 yıl önce açtığımız Dernekler Yerleşkesi’nde şu ana kadar tam 87 bin katılımcı ile 4 bin 600 etkinlik düzenlendi. Bugün de Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile yaptığımız işbirliği sonucu yaşama geçirdiğimiz Mutfak Atölyemiz, tüm Bursalılar için kapılarını açtı. Nilüfer Belediyesi, bu atölyeyle de farklılığını ortaya koyacaktır diye düşünüyorum.


“Çünkü burada yemek yapmasını hiç bilmeyen için de, Osmanlı’dan dünya mutfağına yeni deneyimler edinmek isteyenler için de olanaklar mevcut,” dedi.


Mutfakta kendilerinin de hünerlerini ortaya koyduklarını kaydeden Kayaoğlu, “Uygulama mutfağımız az önce de belirttiğim gibi, sadece Nilüfer’e değil, tüm Bursa’ya açık olacak.

 

“Mutfak Atölyemizde eğitimler, 14’er kişilik gruplar halinde, ‘günlük’ ve ‘programlı’ olarak devam edecek. Günlük atölyeler yaklaşık 4 saat sürecek ve katılımcılarımız üç çeşit yemek yapacaklar. Sonra da bu yemekleri evlerine götürerek sevdikleriyle paylaşabilecekler,” şeklinde konuştu.


Açılışa katılan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise Nilüfer Belediyesi’ni anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attığı için kutladı. Açılış kurdelesini konuşmaların ardından Kayaoğlu ve davetliler keserken, Vali Yardımcısı Ercoşkun da dereceye giren isimlere hediyelerini verdi. Jüri tarafından değerlendirilen yarışmada birinci personel Melahat Atlı, ikinci Aykut Çetin, üçüncü de Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile Meclis Üyesi Beril Ünler oldu.