haber

Nilüfer’de Zafer Bayramı coşku ve gururla kutlandı

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün, bizlere düşen Türkiye Cumhuriyeti’ni asla sarsılmayacak bir adalet sistemiyle sonsuza dek yaşatmaktır” dedi.

 

30 Ağustos 1022’de Dumlupınar Meydan Savaşı’nda işgal ordularına vurulan son darbenin ardından elde edilen büyük zaferin 94’inci yılında tüm Türkiye yine gurur yaşadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi bu yıl Nilüfer’de de geniş katılım ve coşkuyla kutlandı.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımıcı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışloğlu, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş çocukları ile birlikte katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önce herkesin Zafer Bayramı’nı kutladı.

“Yurttaşın gücü açıkça ortaya konmuştur”

Egemenlerin zincire vurduğu bir ulusu uyandıran, özgürlüğe, demokrasiye doğru şahlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitleri bugün bir kez daha özlemle, minnetle andıklarını belirten Başkan Bozbey,  “30 Ağustos, bu topraklarda, emperyalizme karşı mücadelemizin taçlandığı gündür” dedi.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin başlıca dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Bozbey konuşmasını  şöyle sürdürdü: “30 Ağustos, Birinci Dünya Savaşı sonundan beri devam etmekte olan işgallere, aşağılamalara, madden ve manen küçülmelere ve hatta hazin bir yok olma sürecine dur denilen gündür. Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele; Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu topraklarda yaşayan yurttaşların gücünü açıkça ortaya koymuştur. Sömürgeci güçler, 30 Ağustos’ta zirve yapan vatan sevgisi karşında çaresiz ve aciz kalmışlardır. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk halkının tüm bireyleri, aynı amaç etrafında buluşmuş ve bu yurdun bölünmesine asla izin vermeyeceklerini göstermişlerdir.”

Bozbey: Demokrasi vazgeçilmez değerimizdir

Bozbey, “Bugün, bizlere düşen; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm kurumlarıyla, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayış ve asla sarsılmayacak bir adalet sistemiyle sonsuza dek yaşatmaktır. Demokrasi, bu toprakların vazgeçilmez değeridir. Özgürlüklere kesinlikle engel konulmamalıdır.İnsan haklarından asla ödün verilmemelidir. Cumhuriyet’in değerleri, Atatürk ilke ve devrimleri canımız pahasına sonsuza dek savunulacaktır. Çünkü, Atamızın dediği gibi, ‘Demokrasi, insan ırkının ümididir’. Bu topraklar elbet özlediği barış ortamına, özlediği güzel günlere, anaların, babaların ağlamadığı, evlatların ağlamadığı o güzel günlere mutlaka kavuşacaktır” dedi.

Karabıyık: Cumhuriyeti ilelebet koruyacağız

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da 30 Ağustos 1922’de  özürlüğe inanan bir millet ve milletine inanan bir liderin zafer destanı yazdığını belirtti. Karabıyık “Bu destan sadece ülke sınırları içinde değil dünyaya örnek oldu ve  dünyada yeni bir çağın başlangıcını sağladı” dedi.

Zaferin asla kolay kazanılmadığını belirten Lale Karabıyık “Cumhuriyet tarihini hatırlamak,  hatırlatmak lazım. Cumhuriyeti, çağdaş, laik çizgisinden kaydırmaya çalışanlara Cumhuriyet tarihine bu destanın nasıl yazıldığını bir kez daha anlatmak lazım. Bizler her 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya  devam edeceğiz. Cumhuriyete, laikliğe çağdaş uygarlığa her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Coşku dolu görüntülere sahne olan törenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Bozbey, DİSK Genel İş Bursa Şubesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Suat Demirbağ ile işyeri Baştemsilcisi İrfan Dündar ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.