haber

Nilüfer’de Zafer Bayramı coşkusu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan Kurtuluş Savaşı’nı taçlandıran Büyük Taarruz’un 95. yıldönümü Nilüfer’de törenle kutlandı. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, geniş katılımla gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, CHP Bursa İl Genel Sekreteri Muharrem Or, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Zafer Bayramı kutlamasına katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


BOZBEY: SONSUZA DEK BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SAHİBİ OLACAĞIZ


Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 30 Ağustos’un, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Dumlupınar’da tarih yazılan bir gün olduğunu söyledi. Zafer Bayramı’nın, şanlı Türk Ordusu'nun ve halkın yazdığı bir destanın hatırası olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bayram, vatan tutkusunun, bağımsızlık tutkusunun ve özgürlükle taçlanan zaferin adıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, sahip olduğumuz her şeyi, tüm varlığımızı ‘Ya bağımsızlık, ya ölüm’ diyen, egemenlerin zincire vurduğu bir ulusu, özgürlüğe, demokrasiye doğru şahlandıran o büyük öndere ve kahraman askerlerine borçluyuz. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk halkının tüm bireyleri olarak, bağımsızlığımızın sonsuza dek sahibi olacağımıza yemin ediyoruz. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm kurumlarıyla, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla ve inancımızı asla sarsmayacak bir adalet sistemiyle geleceğe taşımak görevimizdir. Bizler, bu görevin bilincinde olan yurttaşlar olarak, karşımıza çıkan tüm zorluklara rağmen mücadelemize devam edeceğiz.”


Demokrasinin, bu toprakların vazgeçilmez değeri, özgürlüklerin de, bu topraklarda yaşayan her bir vatandaşın hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Adalet, bu topraklarda elbet hakkıyla, hukukuyla, olması gerektiği gibi yerleşecek, her bir birey için eşit bir şekilde uygulanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri, Atatürk ilke ve devrimleri, canımız pahasına sonsuza dek savunulacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramını bu duygu ve düşüncelerle yürekten kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.


KARABIYIK: CUMHURİYETİ İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFAA EDECEĞİZ


Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da bütün Türkiye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın gururla kutlandığını söyledi. Karabıyık konuşmasına şöyle devam etti: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk askeri önemli bir başarıya imza attı. Bu zafer, yoksullukla zorluklarla ama büyük bir azim ve inançla kazanıldı ve Cumhuriyet ile taçlandırıldı. Cumhuriyetin kazanımlarının ortadan kaldırılmak istendiği ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bugünlerde söz veriyoruz ki, Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yıllarca kutlamaya devam edip,  Cumhuriyeti koruma mücadelesini birlikte vereceğimize inanıyorum.”

 

54 METREKARELİK BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ


Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Beşevler Mahallesi’nde bulunan Safa Camii bahçesinde, hayırsever iş adamı Nusret Eroğlu tarafından yaptırılan, 54 mertekarelik Türk Bayrağı’nın çekildiği 35 metre yüksekliğindeki bayrak direğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Eroğlu Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Eroğlu, Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Safa Camii İmamı Ali Sevimli ve mahalle halkı katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu, Safa Camii bahçesinde göndere bayrak çekerek daha fazla yaşadıklarını söyledi. Bozbey, ”Bu anlamlı günü daha da anlamlı kılan tarafı da böyle bir bayrağın göndere çekilmesidir.  İnanıyorum ki Zafer Bayramımız hiçbir zaman için unutulmayacak ve bayrağımızın altında hür ve müreffeh bir toplum olarak yaşamaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Bozbey, bayrak direğini yaptıran hayırsever iş adamı Nusret Eroğlu’na da teşekkür etti.


CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü hatırlatarak bağımsızlığın en büyük göstergesi bayrağın, 30 Ağustos gibi önemli bir günde göndere çekilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Hayırsever iş adamı Eroğlu Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Eroğlu da  uzun yıllar yurtdışında kalan biri olarak vatan ve bayrak sevgisini daha iyi anladığını söyledi. Eroğlu, “Yaptığımız işlerde tek bir gayemiz var o da, ‘Vatan, millet için bu memlekete nasıl faydalı oluruz’ düşüncesi.  Nilüfer Belediye Başkanımız sağ olsun burada bizlere bayrağımızı göndere çekme  fırsatı verdiler ve biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnanıyorum ki bayrağımız yurdumuzun bütün semalarında ilelebet dalgalanacaktır” şeklinde konuştu. Tören Safa Camii imamı Ali Sevimli’nin duasıyla son buldu.