haber

Nilüfer’de zirai atıkla mücadele

Nilüfer Belediyesi, doğaya gelişigüzel atılan zirai ilaç atıklarının çevreyi ve insan sağlığını tehdit etmemesi için yeni bir çalışma başlattı. Bilinçsizce atıldığında çevre ve insan sağlığını tehdit eden, yıllarca doğada kalan ve temizlenemeyen, aynı zamanda havayı, yeraltı suyunu, yağmur suyunu, akarsu ve denizi kirleten zirai ilaç kapları artık kontrollü olarak toplanıyor.


Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında 11 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan İyi Tarım Uygulamaları Protokolü kapsamında Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü zirai ilaç ambalaj atıklarını toplamak ve kullanıcılara bu yönde alışkanlıklar edindirmek amacıyla Fadıllı ve Konaklı Mahallesi’nde pilot çalışmalar başlattı.


3 bin litrelik özel konteynerler alınarak atık kaplarının ayrı depolanması sağlanıyor. Toplanan zirai ilaç atıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı firmalar aracılığıyla bertaraf ediliyor. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tarım alanlarında kullanılan kimyasal ürünlerin ambalaj atıklarının, gelişigüzel doğaya terk edildiği ve bu nedenle kaplardaki artık maddelerin suya ve toprağa karıştığı belirtildi. Açıklamada, yapılan uygulama ile halkın, daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamasına katkıda bulunulduğu kaydedildi.