haber

Nilüfer’deki kadın dernekleri Pancar Deposu’nda buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Ortak aklın ürünü’ olarak inşa ettiği Pancar Deposu, Nilüfer’deki kadın derneklerine tanıtıldı. Gerçekleşen buluşmada Pancar Deposu’nda yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişi yapıldı.

Uzun yıllar Pancar Kooperatifi’ne ev sahipliği yapan ancak 25 yıldır atıl vaziyette bulunan Pancar Deposu, Nilüfer Belediyesi’nin 2023 Tasarım Yılı konsepti kapsamında projelendirilerek, hizmete açıldı. Faaliyete geçtiği günden bu yana toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren kültür ve etkileşim mekanı, bu defa Nilüfer’de faaliyet gösteren kadın derneklerini ağırladı. Kadın derneklerinin yöneticilerine merkezin tanıtımının yapıldığı programda ortaya konabilecek çalışmalar da tartışıldı.
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Pancar Deposu’nu anlatmak için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, kadınların fikirlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Kadınların birleştirici gücünün bu tesiste güzel bir şekilde hayat bulacağını ifade eden Özer, üretilecek fikirlerin önemli olduğunu dile getirdi.
Daha sonra kadın dernek başkanlarının fikirlerini anlattığı programda farklı projeler önerildi. Pancar Deposu’nun şeffaf ve güzel inşa edildiğini belirten kadınlar, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Burada yapılacak çalışmaların mahalleye de önemli katkı sağlayabileceğini ifade eden kadınlar, görsel sanatlar, interaktif eğitim toplantıları, dans dersleri, çocuklara yönelik eğitimler ve kursların açılabileceği yönünde görüş belirttiler.