haber

Nilüfer'den Şengal'e yardım tırı yola çıktı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi anlamlı bir sosyal kampanyaya daha imza attı. IŞİD'in Şengal'e yönelik saldırılarının ardından yurtlarını terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Ezidiler için başlatılan yardım kampanyasında 25 ton malzeme toplandı. Kampanya kapsamında duyarlı kişi ve kuruluşların çabalarıyla yatak, battaniye, çadır, temizlik malzemesi, çocuk maması ve bezi, çocuk kıyafetleri ile kuru erzak gibi yardım malzemelerinin bulunduğu koliler Diyarbakır'a doğru yola çıktı.  KESK Bursa Şubeler Platformu, Bursa Halk Evleri ve Nilüfer Halk Forumu'nun da katkı sağladığı kampanya sonucu toplanan malzemelerin Nilüfer Kent Konseyi'nden uğurlanması sırasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da hazır bulundu.


Uğurlama öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün Nilüfer halkı olarak topladığımız erzaklar yola çıkıyor. O bölgede yaşanan dram  son günlerde daha da artmış durumda. Duyarlı insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. O bölge halklarının şu anda yaşamış olduğu dram hepimizi sarabilir. Bu malzemeler o insanlara azda olsa merhem olacak inancındayım. Bu insanlara sahip çıkmak her toplumun görevidir. Neticede orada insanlık dramı yaşanıyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.


Daha sonra tır Diyarbakır’a doğru yola çıkarken, Başkan Bozbey ve diğer katılımcılar el sallayarak ‘iyi yolculuklar’ temennisinde bulundu.