haber

Nilüfer Dernekler Yerleşkeleri 265 bin kişiyi ağırladı

Türkiye’de ilk defa Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nilüfer Dernekler Yerleşkeleri'nin kuruluşunun 6'ıncı yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen İyi Örnekler Paneli ve ödül töreni ile kutlandı. Etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gönüllüler katıldı.

 

Etkinlik, İyi Örnekler Paneli ile başladı. İclay Polat'ın moderatörlüğünü üstlendiği “İş birliği Örnekleri” oturumuna Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'nden Burcu Üzümcüler ve Aykırı Sinema Derneği'nden Ümit Özmen, Ali Cenk Algün'ün moderatörlüğünü üstlendiği Gönüllü Yönetimi Örnekleri oturumuna da AİESEC Bursa'dan Betül Yazıcı, Çağdaş Drama Derneği'nden Ceyhan Özer ve Gönüllü Hareketi Derneği'nden Sertaç Şipka konuşmacı olarak katıldı. 

 

“SİVİL TOPLUM GÜÇLÜ OLURSA, DEMOKRASİ DE GÜÇLÜ OLUR”

 

Düzenlenen panelin ardından ödül törenine geçildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm katılımcıların 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Başkan Bozbey, "Sivil toplum ne kadar güçlü olursa, demokrasi de o kadar güçlü olur" diyerek gönüllülük esasıyla topluma katkı sunan herkese teşekkür etti. Bozbey, "Nilüfer'i demokrasi kenti yapma arzumuzla çıkmış olduğumuz yolculukta, sivil toplumun gücünü bir araya toplayarak, birbirleri arasında sinerji oluşturarak ortak projelerde kente katkı sağlayan, gönüllülük esasıyla hizmet eden herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Konak Mahallesi'nde ve Karaman Mahallesi'nde yer alan Dernekler Yerleşkeleri'nin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Bozbey, "Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Sivil Toplum Merkezi’, Kadıköy Belediyesi’nin ‘İdea’, Şişli Belediyesi’nin de ‘Şişli ODA (Ortak Deneyim Atölyesi)’ deneyim paylaşımlarımızla açılan merkezler. Maltepe Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi gibi belediyeler de Dernekler Yerleşkeleri'ni planlamalarına aldılar" diye konuştu. Başkan Bozbey, Dernekler Yerleşkeleri'nde 6 yılda toplam 16 bin 130 etkinlik düzenlendiğini söyleyerek bu etkinliklere yaklaşık 265 bin kişinin katıldığını belirtti. 2018 yılında 11 ayda 53 dernek ile sözleşme yapıldığını vurgulayan Bozbey, bu yıl içinde 2 bin 814 etkinlikte toplam 47 bin 69 kişiyi ağırladıklarının altını çizdi. Nilüfer Dernekler Yerleşkeleri'nde Katılımcı Memnuniyet Anketi de gerçekleştirildiği söyleyen Bozbey, "Katılımcıların yerleşkelerden memnuniyet oranı yüzde 98,90 çıktı. Demek ki doğru bir iş yapıyoruz" diye konuştu.

 

“YAŞADIĞIMIZ KENTE DEĞER KATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de gönüllülük esasıyla çalışan bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Enginalp, "Gönüllü sivil toplum örgütleri olarak yaşadığımız kente değer katmaya çalışan bireyleriz. Hiç kimse bizi zorlamadığı halde sadece içimizden geldiği için, sadece vicdanımızın sesini duyduğumuz için buradayız ve yaptığımız çalışmaları hiç bir karşılık gözetmeksizin yapıyoruz. Biz içinde yaşadığımız kente ve ülkeye karşı kendimizi sorumlu olarak hissediyoruz" dedi.

 

GÖNÜLLÜLERE ÖDÜL

 

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.  En Savunucu Dernek Ödülü, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'ne, En İş Birlikçi Dernek Ödülü,  Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği'ne, En Gönüllü Dernek Ödülü, Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilciliği'ne, En Katılımcı Dernek Ödülü, Koza Dağcılık Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği'ne, En İyi Kaynak Yaratan Dernek Ödülü, Gönüllü Hareketi Derneği'ne,  En Aktif Ofis Kullanan Dernek Ödülü, AİESEC Bursa'ya, En Gönüllülerine Değer Katan Dernek Ödülü,  Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği'ne, En Geliştirici Dernek Ödülü, Aykırı Sinema Derneği'ne,En Eşitlikçi Dernek Ödülü, Özgür Renkler Derneği'ne, En Hareketli Dernek Ödülü, Sınır Tanımayan Dağcılar Derneği'ne verildi. Gecede Jüri Özel Ödülü de  Bursa Multıple Skleroz Derneği ile Ekipişi Film Bağımsız Kısa Film ve Sinema Derneği'nin oldu. Başkan Mustafa Bozbey ayrıca bütün etkinliklerde gönüllü olarak yer alan ve fotoğraflar çekerek sosyal medya hesabından paylaşan Kadir Değirmenci'ye 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde özel olarak teşekkür etti.