haber

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3 yaşında

Sivil toplum örgütlerine yönelik Türkiye’de örneği olmayan bir yapılanmanın ürünü olan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3.  yılını kutladı. Dernekler Yerleşkesi’nin 3. yaşı nedeniyle düzenlenen kokteyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Bozbey kutlamada yaptığı konuşmada önce 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ne ve Dünya Gönüllüler Günü’ne vurgu yaptı. Bozbey “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlarken, kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir geleceği birlikte inşa edebileceğimize de inanıyorum. Bugün aynı zamanda Dünya Gönüllüler Günü. Gönüllülük hem sivil toplumun en önemli bileşeni, hem de birlikten doğan kuvvetin ilk ateşidir. Birlikten doğan kuvvetin, Nilüfer’i daha iyiye ve güzele taşıdığına bir kent yöneticisi olarak yıllardır tanığım” diye konuştu.

 

7 bin 327 etkinlik yapıldı

Demokrasinin ayrılmaz parçası olan sivil toplumun Nilüfer’de can bulduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  3 yıl önce yaşama geçirilen Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin geçen sürede geldiği aşamaya dikkat çekti.  Başkan Bozbey “208 derneğin yararlandığı yerleşkemiz, üç yılda pek çok etkinlikle doldu taştı. Açıldığı günden bu yana Yerleşkemizde, 132 bin 519 katılımcıyla, 7 bin 327 etkinlik yapıldı. Yerleşkemizi 40 ülkeden, 200 konuk ziyaret etti. Bu alanda da örnek ve lider olduğumuzu onlar da belirttiler. Ve pek çok derneğin de bizden yer istemesi nedeniyle, ikinci bir yerleşke ihtiyacını karşılamak için Karaman Dernekler Yerleşkesi’nin temelini attık. Ayrıca Kadın Dernekleri Yerleşkemiz için de kolları sıvadık. Yani bundan böyle dernek, sivil toplum denildiğinde akla gelecek ilk kent Nilüferdir. Ne mutlu bize ki yerelden yeşereceğine inandığımız demokrasi kültürüne Nilüfer ölçeğinde katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, yıl boyu en aktif çalışan dernekler arasında yer alan AIESEC Bursa, BAKUT, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, TEMA Vakfı, Bursa MS Derneği, BUBİDOSD, Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Musiki Derneği, BURTİMDER’e  plaket vererek çalışmaları için teşekkür etti.