haber

Nilüfer’e 1,5 yılda 62 tesis

Bu çalışmalarımız sürdürülebilir bir şekilde devam edecek” dedi.

 

Nilüfer Belediye Meclisi, 2015 yılının son toplantısını Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gündeme geçmeden önce geçen hafta yapılan ilk oturumda Adalet ve Kalkınma Partisi grubundan gelen eleştirilere yanıt verdi. Nilüfer Belediyesi’nin sadece 1,5 yılda yaklaşık 62 tesisi kente kazandırdığını söyleyen Başkan Bozbey, “Bu kentte birçok hizmet yapılıyor. Sadece 1,5 yılda yaklaşık 62 tesisi bitirmişiz. Bir kısmı tamamlanma aşamasına gelmiş, bir kısmı da tamamlanmış, az değil bunlar” diye konuştu.

Bozbey, 1999’da göreve başladığında Nilüfer’i eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor kenti yapma hedefini ortaya koyduklarını ve bunu birçok alanda yakaladıklarını belirterek şöyle devam etti: “Biz sporu, eğitimi, kültürü sanatı öne çıkarıyoruz. Birileri gibi meşe gölgesine 3 tane bank koyup da açılış yapmıyoruz. Nilüfer’de kültür, sanat faaliyetlerine daha önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bu, bizim gelecekte Nilüfer’i taşımak istediğimiz noktadır. Biz “Önce insan” diyoruz. Çünkü özgür birey yetiştirmenin yolu eğitimdir, kültürdür, sanattır, spordur. Biz özgür birey yetiştirme tarafındayız. Demokrasiye inanan insanların yetişmesi tarafındayız”

Bursa’daki meydan eksikliğine de dikkat çeken Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin bu eksikliği gidermek için yaptığı çalışmaları da anlattı. Bozbey, “Kavşaklara bu kentte zaten yıllardır meydan denildiğini biliyoruz. ‘Fomara Meydanı’ derler, Fomara Meydanı dedikleri aslında kavşaktır. ‘Gökdere Meydanı’ kavşaktır, meydan değildir. Ben bunu 17 yıldır söylüyorum. Bir tek Nilüfer Belediyesi mahalle meydanlarına başlamıştır. Adım adım meydanları gerçekleştirmiştir. İşte Halk Evi’nin önündeki Cumhuriyet Meydanı gibi, mahallelerimizde bulunan meydanlar gibi” dedi.

Palmiye Parkı’na yönelik eleştiriye de yanıt veren Başkan Bozbey, “Palmiye Parkı’nda henüz yeşil doku yapılmadı. Palmiye Parkı projesini ödül alan profesör yaptı. O nasıl yaptıysa biz de aynen uyguladık. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları tamamlanınca Nilüfer’in girişinde, insanların gelip fotoğraf çektireceği bir alan olacaktır.  Bitmeden bir şey söylememek gerekiyor. Bittikten sonra buranın ne kadar nitelikli bir park olduğunu görmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Hepimiz Nilüfer’in sorunlarını çözmek zorundayız”

Başkan Bozbey, konuşmasında herkesin Nilüfer için çalışması gerektiğini belirterek “Meclis üyelerinin tamamının öncelikle Nilüfer Belediye Meclisi üyesi, sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olduklarını hatırlatmak istiyorum. Burada ben de dahil hepimizin Nilüferlilerin sorunlarını çözmek zorunda olduğumuzu bilmeniz lazım. Birilerini koruyarak değil, kim olursa olsun Nilüferlilerin hakkını koruyarak bunu yapmak zorundayız” dedi.

Nilüfer’in Özlüce, Altınşehir, Yüzüncüyıl ve 29 Ekim Mahalleleri’nde yaşanan kötü koku sorununun halen çözülemediğini söyleyen Bozbey şöyle devam etti:  “Hiç gördünüz mü, dünyanın neresinde koku için 12 metrelik  duvar örülmüş. Teknik olarak kokuyu ortadan kaldırmak mümkünken yıllardır Nilüferliler’e maalesef sorun yaşatılıyor.  Özlüce, Altınşehir, 29 Ekim, Yüzüncüyıl hatta Ataevler Mahallelerimizde yaşayan herkes mağdur. Bir yapıdan böyle koku geliyor, bizler hala önlemini alamıyoruz. Sebep, Büyükşehir önlemek istemiyor.”

 

Gölyazı turizm merkezi olacak

Başkan Mustafa Bozbey, Gölyazı’da yaptıkları satış ünitelerine gelen eleştiriye de yanıt verdi. Gölyazı halkının birilerinin oyununa gelmemesi gerektiğini söyleyen Bozbey, “Biz orada hizmet ürettik” dedi.

2009 yılında yapılan çalıştayda “Gölyazı’nın geleceği turizmdir” dediğini hatırlatan Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak orasını öyle bir parlattık ki, 2009’da günde belki 50 kişinin geldiği meçhul olan bir yeri bugün hafta sonları en az 5 bin kişi ziyaret ediyor. Sadece orada yapmış olduğumuz eski kiliseyi, şuandaki Kültürevi’ni ziyaret eden kişi sayısı bile hafta sonlarında 500’ü buluyor.  Bizim orada ürettiğimiz hizmetleri engelleyecek tavırları sergileyenler, Gölyazı halkına en büyük kötülüğü yapanlardır. Sayın Valimize ve turizmden sorumlu olan Vali Yardımcımıza bizim yapmış olduğumuz projelerin tamamının arkasında oldukları ve destek verdiklerini ifade ettikleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gölyazı’da yaptığımız çalışmayla kadınlarımıza destek oluyoruz. Orada bizim yapacaklarımız var, yaptıklarımız da son derece önemli işlerdir. Önümüzdeki bahardan itibaren daha nitelikli işleri uygulamaya koyacağız. Gölyazı halkının yararlanması, kazanması için bu hizmetleri yapacağız. Ama gerisini Gölyazılılar bilir, birilerinin oyununa gelmemesi lazım.

Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından Nilüfer Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşerek karara bağladı.