haber

Nilüfer'e bir ödül de BUSİAD'dan

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Kalite Ödüllerinde (EFQM) ‘Mükemmellik’ ödülü alan Nilüfer Belediyesi’ne bir ödül de hizmet verdiği kentten geldi. BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu” çerçevesince verilen  1. Bursa Yenileşim Ödüllerinde, Nilüfer Belediyesi, “Çalışanların Yönetimi” ödülüne layık görüldü. Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
“Liderlik”, “Çalışanların Yönetimi” ve “İşbirlikleri ve Kaynakların Yönetimi” olarak üç farklı kategoride bu yıl ilk defa sempozyum kapsamında düzenlenen ödül töreninde, “Çalışanların Yönetimi” ödülü BUSİAD Başkanı Oya Yöney ve Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak tarafından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e takdim edildi. 
Ödül, insan kaynakları kapasitesini yenilikçi faaliyetler stratejileriyle oluşturması ve kurumun karar süreçlerine tüm çalışanlarını dahil eden yöntemler geliştirmesi göz önüne alınarak verildi. 
“Çalışanların Yönetimi” ödülünü alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katılımcı yönetim anlayışına vurgu yaptı. Başkan Bozbey, “Bir kent yöneticisi olarak katılımcı anlayışı önemli bir rehber olarak görüyorum. Nilüfer Belediyesi’nin yönetim felsefesinde de katılımcılık vazgeçilmez bir ilke durumunda. Kenti, Nilüferlilerle birlikte yönetirken, herkese eşit hizmet sunan anlayışı, çalışma arkadaşlarımıza da yansıtıyoruz. Çalışanlarımızın her birinin görüş ve önerilerine değer veriyoruz. Bu da liderlik kavramının altını sağlam bir şekilde dolduruyor… Her şey değişiyor, gelişiyor. Zaman, ilerlemeyi zorunlu kılıyor.  Zamana ayak uyduramayanlar, değişime meydan okuyanlar ise tarih sayfalarından silinip gidiyor. Temel mesele insanın anı algılaması ve bu ana göre, eyleme geçmesidir” şeklinde konuştu.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’ın da Katılım Belgesi aldığı ödül töreninde, “Liderlik” ödülü Floteks’e, “İşbirlikleri ve Kaynakların Yönetimi” ödülü de Şaypa’ya verildi.