haber

Nilüfer’e tam donanımlı Squash Spor Salonu

Nilüfer’de sporun her dalının yapılabilmesi için sürekli yeni projeler hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, kente yeni bir spor salonu daha kazandırıyor. Nilüfer Belediyesi, hayata geçireceği yeni projeyle squash sporunun yaygınlaşmasında da öncü olacak. Yap-işlet-devret modeliyle Alaaddinbey Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Nilüfer Squash Spor Salonu, tamamlandıktan sonra Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyacak. Penta İnşaat tarafından yapımına başlanan Nilüfer Squash Spor Salonu, yaklaşık 10 bin metrekarelik  kapalı alanıyla hizmet verecek. Spor salonunun  2019 yılının Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.


BOZBEY: TÜRKİYE’DE YİNE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yapımına başlanan Nilüfer Squash Spor Salonu’nun çalışmalarını yerinde inceledi. Sporun farklı branşlarına destek verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, hedefleri doğrultusunda hızla ilerlediklerini belirtti. Squash sporunun tanıtımı ve yaygınlaşması için gereken özveride bulunduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Yap-işlet-devret modeliyle hizmete sunacağımız Nilüfer Squash Spor Salonu’yla artık bu sporun merkezi de Nilüfer olacak. Tıpkı sadece cimnastik sporuna adanan ve Türkiye’ye örnek olan Beşevler Cimnastik Salonu’nda olduğu gibi. Squash salonuyla da Nilüfer, spor branşlarının değer gördüğü, sporun lider kenti olmayı sürdürecek. Hayata geçirilecek projeyle Nilüfer’de ve Türkiye’de yine bir “ilk”e imza atıyoruz. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alanda sahip olacak olan Nilüfer Squash Spor Salonu, uluslararası müsabakaların yapılabileceği 10 kortlu ilk ve tek olma özelliğiyle öne çıkıyor. 500 seyirci kapasiteli bu salon, 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak.


Kamu-özel sektör iş birliğinin en güzel örneğini sergileyen Penta İnşaat adına Emre Altunok’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Penta İnşaat sahibi Emre Altunok da Nilüfer’de örnek bir projeye imza atmaktan mutlu olduklarını belirterek, squash sporunun yaygınlaşması adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Altunok, Nilüfer’de squash sporunun daha da yaygınlaşmasını sağlayacak projenin en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.