Nilüfer Gezegeni ile uzaya yolculuk

Nilüfer Belediyesi, çocukların eğitim hayatlarında kendilerini geliştirmesi için farklı bir projeye daha imza attı. Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin, gökyüzünü ve dünyayı görsel olarak daha iyi tanımaları amacıyla Nilüfer Gezegeni adı verilen seyyar planetaryumu, okulların bahçesinde kuruyor.

İlk olarak Ahmet Uyar İlköğretim Okulu bahçesine seyyar planetaryum kuran Nilüfer Belediyesi, oluşturulan 360 derece görüntü ile öğrencilerin, uzayın 3 boyutlu halini görmelerini sağlıyor.  Bu uygulama ile çocukların uzaya ilişkin bilgilerinin, ezber düzeyinden kavrama düzeyine çıkarılması, okulda öğrendiklerinin kalıcı hale gelmesi ve bilimsel düşüncülerinin gelişmesi amaçlanıyor. Nilüfer Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında oluşturulan planetaryum; 10 Nisan’da Alara İlkokulu, 14 Nisan’da Eşref Ergin İlköğretim Okulu’nda,  26 Nisan’da da  Nesrin Fuat Bursalı İlköğretim Okulu’nda olacak.