haber

Nilüfer'i tangonun ateşi ısıtacak

19.yüzyılın sonlarında farklı kültürlerin etkileşimi ile Arjantin’de doğan, kısa geçmişine rağmen dansla gelişen bir müzik tarzı olarak dünyaya yayılan; aşkın, melankolinin ve tutkunun dansı tango, Nilüferlileri bir kez daha büyüleyecek. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği ve ilginin her geçen yıl biraz daha arttığı “Nilüfer Tango Festivali”, tangonun anavatanı Arjantin’nden usta performans sanatçılarını ağırlayacak.

20 Aralık Cuma akşamı Nazım Hikmet Kültürevi’nde açılış kokteyli ile başlayacak festivalde;  Cumartesi akşamı da  Carlos Gustavo, Battistessa, Bayazıt Akhandou, Veysel Özgür Sağlam, Ricardo Moyano, Alexsander Mekaev ve Göktuğ Varyozdöken gibi önemli isimlerin yer aldığı Todo Tango Orkestrası, muhteşem gösteriler ve unutulmayacak bir konser için Fethiye Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Cumartesi ve Pazar, gün boyunca Altınşehir Gençlik Merkezi'nde ücretsiz ders ve seminerlerin de yer aldığı festival programı çerçevesinde, kendilerine has bir tango tekniği geliştiren Arjantin’den Cecilia Garcia ve Serkan Gökçesu hem gösteri yapacak hem de ücretsiz ders verecek.

Katılımcıları ile uluslararası bir etkinlik halini alan festivalde performans sanatçıları ve eğitmenler arasında Yunanistan’dan Loukas Balokas ve Georgia Priscou da yer alıyor. Gösteriler ve Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden sanatçı ve eğitmenlerin verdiği derslerle tamamen ücretsiz olan “5.Nilüfer Tango Festivali” kışın soğuk günlerinde izleyicilerin içini ısıtacak.