haber

Nilüfer’in 2011 Çalışma Raporu’na Meclis Onayı

Nilüfer Belediyesi 2012 Nisan ayı olağan meclis toplantısı Konak Kültürevi’nde yapıldı. Mecliste birçok madde karara bağlanırken, Denetim Komisyonu üyesi Metin Tuncel, denetim raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal da Nilüfer’e bağlı köylerin 2011 yılı envanteri hakkında meclisi bilgilendirdi.

Toplantıda daha sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2011 yılı çalışma raporu hakkında bir sunum yaptı. Nilüfer’de yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, yapılan hizmetlerde katkısı olan meclis üyesi, muhtarlar ve personele teşekkür etti. Nilüfer ve Nilüfer’linin ihtiyaçlarını ortak akılla belirleyip çözümleri de hep birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “2011 yılında Nilüfer’e kazandırmak istediğimiz örnek Kent Meydanı projesinin en önemli ayaklarından biri olan belediye hizmet binamızın temelini attık. Kamu binalarının, sosyal, kültürel ve ticari ünitelerin etrafında toplandığı, trafikten arındırılmış, kent insanı için sosyal ve kültürel bir buluşma noktası nitelindeki kent meydanının ilk adımı olan belediye hizmet binamızı kat karşılığı modeli ile belediye kasasından harcama yapmadan hizmete kazandırıyoruz. 2011 yılında ayrıca, Nilüfer Kent Meydanı’nda vatandaşların her tür alışveriş ihtiyacını karşılamak üzere planlanan Nilüfer Agora Kapalı Pazaryeri’nin, Nilüfer Nikahevi’nin ve Cengiz Göllü Spor Salonu’nun temelini attık. Nilüfer’e prestij bir spor tesisi kazandırmak için kendi mülkiyetimizdeki araziyi bir protokolle Türkiye Voleybol Federasyonu’na tahsis ettik ve böylelikle Bursa’ya, bölgenin sportif ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp Avrupa ve Dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacak uluslararası standartlarda bir voleybol tesisi kazandırıyoruz” dedi. 

Eğitim, kültür-sanat, spor ve çeşitli hizmet projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “Yaptığımız hizmetler neticesinde Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 6 ayda bir yaptığı “Yerel Yönetimler Performansı” araştırmasında, ülke genelinde en başarılı ilçe belediye başkanları içinde 6.  sırada yer bulduk. Bu başarı hepimizin gayretleri ve özverili çalışmaları sayesinde ortaya çıktı” diye konuştu. 


Başkan Bozbey’in sunumunun ardından Meclis Başkan Vekili Aysel Okumuş’un oyladığı Nilüfer Belediyesi 2011 Yılı Çalışma Raporu AKP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.  


Mecliste ayrıca kardeş belediye olan Ukrayna’nın Nikolayev şehrine yapılacak olan Bursa evi ve parkı da gündeme geldi. Gelecek yılın Nisan ayı gibi açılış yapmayı planladıklarını belirten Bozbey, “Teknik ekiple birlikte bize gösterilen yerleri inceledik ve proje en kısa zamanda uygulanmaya başlayacak. Aynı şekilde onlar da Nilüfer’de bir proje uygulayacak. Böylece iki ülke kültürü Nilüfer ve Nikolayev’de halkla buluşacak” diye konuştu.  


Mecliste Encümen ve İhtisas Komisyonları üye seçimi de yapıldı. Gizli oylamayla yapılan Encümen seçiminde Turgay Erdem, Ali Karamık ve Adil Kayaoğlu isimleri belirlendi. Açık oylamayla yapılan İhtisas Komisyonları seçiminde ise Plan Program ve Bütçe Komisyonları üyeliğine Mustafa Dalgıç, Osman Günay, Perihan Balcı, Kemal İvgen, Filiz Korukluoğlu, İmar ve Planlama Komisyonu üyeliklerine Metin Tuncel, Recep Tanlak, Murat Paçacı, Şemsi Oğuz, Mustafa Altın, Hukuk Komisyonu üyeliklerine Deniz Baykal, H. Serdar Yurtal, Gürsel Uludağ, Kerem Samuk, İbrahim Sincanlı, Çevre Komisyonu üyeliklerine Y.Selim Alpaslan, Kemal İvgen, Aysel Okumuş, Mustafa Dalgıç, Mustafa Kesimoğlu, Eğitim Sağlık ve Sosyal İlişkiler Komisyonu üyeliklerine Aysel Okumuş, Mustafa Esen, Muhammed Aydın, Metin Tuncel, İ. Hakkı Kavurmacı, Kültür Sanat ve Spor Komisyonu üyeliklerine Murat Paçacı, Gürsel Uludağ, Kerem Samuk, Şemsi Oğuz, Ethem Şahin, Yerel Katılım Komisyonu üyeliklerine Metin Tuncel, Perihan Balcı, Mustafa Dalgıç, Deniz Baykal, Osman Balı, Eşitlik Komisyonu üyeliklerine ise Perihan Balcı, Aysel Okumuş, Y. Selim Alpaslan, Remzi Şimşek ve Filiz Korukluoğlu seçildi.