haber

Nilüfer’in çalışkan çocuklarına bisiklet

Nilüfer Belediyesi bu yıl da başarılı öğrencileri unutmayarak yedincisi yapılan "En Çalışkan Kim?" bisiklet kampanyası çerçevesinde sınıf birincilerine 450 adet bisiklet dağıttı. Konak Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen dağıtım törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ile öğrencilerin aileleri katıldı. 

Başarılı çocukları ödüllendirmek ve teşvik etmek için 7 yıldır anlamlı bir organizasyona imza attıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Başarıyı ödüllendirirken çevreyi de düşündük ve hediyemizi ona göre belirledik. Dünyanın en çevreci ve sportif aracı bisiklettir. Dünya hızla kirleniyor ve çocuklarımıza, geleceğimize bisiklet kullanımına teşvik etmek için böyle bir projeye imza attık. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Spor, kültür tesisleri, etkinlikler gibi birçok projeyi geleceğimize göre yapıyoruz. Başarılı olanları kutluyorum ve diğer çocuklarımızın da gelecek yıllarda bisikletlerine kavuşabilmeleri için çok çalışmalarını istiyorum," dedi. 

Çocuklara da seslenen Başkan Mustafa Bozbey, “Çevreye duyarlı olun. Atatürk ilke ve devrimlerini iyi öğrenin. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkın” öğüdünü verdi. Çocuklara yönelik yatırımların süreceğini belirten Başkan Bozbey, Nilüfer’in dört bir yanında yeni bir kültürü geliştiren bisiklet yollarına da dikkat çekerek “Bisikletlerinizi kask takarak kullanın,” diye konuştu. 

Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık da “Bu çocukları başarıya taşıyan öğretmen ve aileleri kutluyorum. Nilüfer Belediyesi’ni böyle anlamlı projeye imza attığı için yürekten kutluyorum. Bu tür ödüllendirici projeler başarının artmasına sebep olacaktır,” şeklinde konuştu.  

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ise başarıyı ödüllendirdikleri ve eğitime verdiği destekten dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Öğrenciler de Nilüfer Belediyesi’ne verdiği hediyeden dolayı teşekkür ederek, daha başarılı olmak için söz verdiler. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Kaymakam Ekrem Çalık ve diğer protokol üyeleri 56 okulun sınıf birincilerine bisikletlerini dağıtarak, başarılarından dolayı kutladı.