haber

Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor

Kültür ve sanata verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, yarınları emanet edeceğimiz çocukları da sanatla buluşturmak için yeni bir projeye daha imza attı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Nilüfer'in Çocukları Sanatla Büyüyor projesiyle kente uzak olan ve dezavantajlı  bölgelerde yaşayan çocukların sanatla buluşması hedefleniyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında başlayan proje kapsamında Gölyazı, Akçalar, Eşref Ergin, Hasanağa, Gökçeköy, Büyükbalıklı, Ahmet Muharrem İlköğretim okullarında birinci dönemde 304 öğrenci sanatla buluştu.


Yıl sonuna kadar bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya’nın da katıldığı törenle 100 çocuk daha gitarla tanıştı. Konak Kültürevi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, çocukların kültür sanatla büyümelerinin önemine değindi. Türkiye’nin geleceğini tam donanımlı bir şekilde hazırladığı ölçüde güçlü bir ülke olacağına inandığını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi’nin öncelikleri arasında güçlü bir gelecek için çocukların, gençlerin eğitimi ön sıralarda yer alıyor. Her zaman bahsettiğim gibi her çocuğun mutlaka bir spor dalıyla uğraşması ve bir enstrüman çalması gerekir. Bunu ilgili bakanlık yavaş yavaş uygulamaya koyacak. Amacımız sanatçı yetiştirmek değil, geleceğimizi kaliteli ve donanımlı yetiştirmek. Bunu başarabilirsek daha huzurlu ve başarılı bir ülke olabiliriz,” dedi.

Projenin önemi ve çalışmalara da değinen Bozbey, “Nilüfer Sanat Atölyeleri bir süredir Nilüfer’de kente uzak olan, dezavantajlı  bölgelerde yaşayan çocukları, sanatla buluşturuyor. Bu çok önemli bir proje. Çünkü bu sayede buralardaki çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimine sanat aracılığı ile katkı sağlanıyor. Çocuklarımız farklı kültür gezileri ile yaşadıkları kentin farkına varabiliyor. En önemlisi, toplum içerisinde birer birey olarak gelişimlerine destek oluyoruz. Somut olarak örnek verecek olursak, geçtiğimiz Temmuz ayında, Gölyazı’da gitar ve resim atölyeleriyle ve 24 çocukla başladığımız projede yaz için hedefimiz 70 çocuktu. Akçalar’da drama, resim ve gitar atölyelerine katılan 81 çocuğumuzu da katarsak yaz mevsimini 105 çocukla tamamladık ve bu sayı birinci dönemin sonunda 304 öğrenciye ulaştı,” diye konuştu.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da iki kurum işbirliğiyle yine Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Müzik sosyal yaşantıda ihtiyaç duyulan bir algıdır. Hedefimiz Nilüfer’de her öğrencinin bir müzik aleti çalmasıdır. Kırsaldan başlayan proje merkeze doğru yayılacak,” diye konuştu.