haber

Nilüfer’in çocuklarına kültür sanat ve bilim aşılanıyor

Yaz döneminde Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde 130 öğrenciyle, ücretsiz olarak buluşturulan eğitimler, Eylül ayına kadar sürecek.

 

Özellikle merkeze uzak mahallelerde yaşayan Nilüferli çocuklara İngilizce, gitar, ritim, bağlama branşlarında verilen eğitimlere Ağustos ayında akıl ve zekâ oyunları ile kadınlara yönelik verilecek geleneksel ebru sanatı ve resim atölyeleri de eklenecek.

 

Gelen talepler doğrultusunda farklı branşlar da bu geniş eğitim yelpazesinde yer alacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentte kültür ve sanatı her kesime ulaştırmak için çalışmalar sürdürdüklerini ifade ederek, amaçlarının Nilüfer’de yaşayan herkesin, özellikle de çocukların bir spor dalıyla ilgilenmesi ve bir müzik aleti çalabilmesi olduğunu vurguladı.

 

Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın Projesi’ni örnek veren ve başlangıçta 50 kadınla başlayan bu projenin şimdi salonlara sığmayan bir yapıya ulaştığını anımsatan Bozbey, “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” başlığı altında üç yıl önce başlatılan çalışmanın da bu projenin verdiği enerjiyle oluştuğunu ifade etti. Başkan Bozbey,  “Branş öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yaşadığı yerleşim birimlerine giderek, ücretsiz eğitim veriyorlar. Müzik eğitimi alan öğrencilerimizin gitarları ve bağlamaları, İngilizce eğitiminde ise öğrencinin seviyesine uygun kitap setleri belediyemiz tarafından armağan ediliyor. Resim ve ebru eğitimlerinde de gerekli materyalleri sağlıyoruz” dedi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, bu çalışmalarda gönüllü öğretmenlerin desteğine de dikkat çekerek, “Bildiğiniz gibi bu yıl her Cuma başkanlık makamını “Başkan Burada Projesi” kapsamında ayrı bir mahalleye taşıyoruz. Bu çerçevede Fadıllı Mahallemizde bulunduğumuz sırada bu mahallemizdeki anneler, birleştirilmiş eğitim yapılan okulda okuyan çocukları için matematik kursu talebinde bulundular. Biz bu talebi, Matematik Öğretmeni Ramazan Akın’ın gönüllü ve ücretsiz olarak verdiği eğitimler sayesinde yerine getirmiş olduk. Öğretmenimiz Fadıllı’da haftada bir saat ders veriyor” dedi.

 

Akçalar, Hasanağa, Hasanağa TOKİ, Gökçeköy, Badırga, Gölyazı, Görükle, ÇEMATEM, Demirci ve Ürünlü’de devam eden eğitimler, Eylül ayına kadar sürecek. Daha sonra okulların açılmasıyla birlikte kış için programlanan eğitimlere başlanacak.