Nilüfer’in eskrimcilerinden uluslararası başarı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından kurulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, dünya çapında aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Fransa’da düzenlenen Antibes Tekerlekli Sandalye Eskrim Turnuvası’na katılan Nilüfer Belediyespor Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, gösterdiği başarıyla bronz madalya almaya hak kazandı. 5-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen kamp döneminde turnuvaya hazırlanan takımlar, 10 Nisan tarihinde de şampiyonluk için yarıştı.

10 ülkeden toplam 37 sporcunun mücadele ettiği turnuvaya, Nilüfer Belediyespor Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, Antrenör Kader Yıldırım ile sporculardan Hakan Akkaya ve Elke Lale van Achterberg katıldı.

Kadınlar Epe Kategorisinde mücadele eden Elke Lale van Achterberg rakiplerini geçerek 3’üncülük  kürsüsüne çıktı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler Epe Kategorisinde ter döken Hakan Akkaya da turnuvayı 7. sırada tamamladı.