haber

Nilüfer’in genç karikatürcülerine başarı ödülü

2012 yılında Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat’ın eğitmenliğinde kurulan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi’nin yetenekli öğrencileri, ulusal ve uluslararası alanda sahip oldukları 40’tan fazla ödüle yenilerini ekledi.

 

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği iş birliğiyle düzenlenen 21. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’na katılan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi öğrencilerinin çalışmaları ödüle değer görüldü.

 

Yarışmaya katılan Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi Eğitmeni Ahmet Aykanat’ın çalışması 1. Mansiyon Ödülü’ne layık görülürken, öğrencilerden Arda Yılmaz, Halit Bora Dünver, Seymen Can Arpaçay ve Yasemin Güler de başarı belgesi almaya hak kazandı.


Usta karikatürcü Nehar Tüblek’i anmak, çocuk ve gençleri karikatür sanatına yönlendirmek amacıyla yapılan yarışmada dereceye girenler, ödüllerini Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın elinden aldı.

 

Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nı 21 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bunu devam ettiriyor olmak benim için büyük bir mutluluk. Bu yarışma, yerel yönetimler açısından da Türkiye’de bir örnektir” dedi.