Nilüfer’in genç yeteneklerinden muhteşem konser

Nilüfer Belediyesi tarafından 2001 yılında hayata geçirilen Müzik Eğitim Çalışmaları projesi, her yıl yeni yeteneklerin müzikle buluşmasını sağlıyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde de çok sayıda genci enstrümanlarla buluşturan Müzik Eğitim Çalışmaları, dönemin son konserini Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum sahnesinde verdi. Büyük ilgi gören konseri Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da izledi. Yerli ve yabancı eserlerin genç yetenekler tarafından seslendirildiği konserde, keman grubu, gitar grubu, bağlama grubu, flüt grubu ve ritim grubu izleyicilerden büyük alkış topladı. Konserde keman grubu Yankee Doodle, Dostluk, Horon ve Dans ve La Paloma gibi eserleri seslendirirken, gitar grubu da Resimdeki Gözyaşları, Senden Başka, Un Dimanche A Paris, Anlamazdın, Marchinha de Carnava ve Quierio Ser Tu Sombra şarkılarına enstrümanlarıyla hayat verdi. Gecede bağlama grubu da Diyarbakır yöresinden Suzan Suzi, Balıkesir yöresinden Edremit’in Gelini şarkılarını başarıyla yorumlarken, genç yetenek Aysu Keser de Çaresizim adlı şarkıyla izleyiciden büyük alkış topladı.

Müzik Eğitim Çalışmaları kapsamında oluşturulan Müzik Eğitim Çalışmaları Orkestrası da müziğin evrenselliğini BAOB Oditoryum sahnesine taşıdı. Uygur halk şarkısı Oynengyar adlı eseri büyük bir ustalıkla seslendiren orkestra, Pirates Of The Caribbean, Allı Turnam, Kesik Çayır ve Bu Ne Dünya Kardeşim şarkılarıyla kulakların pasını sildi. Yıl boyunca çeşitli etkinliklerle sahne alan Müzik Eğitim Çalışmaları öğrencilerinin yıl sonu konseri ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da eğitmenleri ve çalışmalara katılan gençleri kutlayarak “Çok güzel bir konserdi çok duygulandım” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gençlerin sanatın ve sporun bir dalıyla mutlaka ilgilenmeleri için büyük çaba gösterdiğine dikkat çeken Bukle Erman, “Nilüfer Belediyesi olarak her zaman sanata sanatçıya önem vermeye devam edeceğiz, desteklerimiz sürecek. Bu ülkenin sanat damarları hiçbir zaman kopmayacak” dedi. Erman, Müzik Eğitim Çalışmaları Genel Koordinatörü Harun Fatih Güler’e de çiçek vererek teşekkür etti.