haber

Nilüfer’in kardeş kentlerine Gölpazarı da eklendi

Nilüfer Belediyesi Bilecik’e bağlı Gölpazarı Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı protokolün altına imza attı. Başkan Bozbey, iki kurum arasında bilgi ve birikimlerin paylaşılacağını söyledi. Bozbey, ‘Gölpazarı’na Nilüfer Belediyesi olarak katkı sağlamak, destek olmak ve aynı zamanda da bilgi birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Gölpazarı halkının yaşam standartlarını yükseltmek, yaşamını kolaylaştırmak için de çeşitli projelerde ortaklık yapacağız. Sosyal ve kültürel projelerde de birliktelik sağlayarak yine Gölpazarı’nın kültürünü Nilüferliler’le buluşturmak, ortak projelerle hem Gölpazarı halkına hem de Nilüfer halkına faydalı olacağız’ şeklinde konuştu.

 

Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı da Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kazıcı, “İnsan ihtiyaçlarının sürekli arttığı, beldelerin, ilçelerin sürekli geliştiği ve genişlediği bir dönemde insanların mutlu olması, daha güzel şehirlerde yaşaması, kültürel sanatsal etkinliklerden yararlanması için mücadele veriliyor. Nilüfer Belediyesi’nin bu anlamda ülkemizde önder belediyelerden olduğunu biliyoruz. Kurumsallaşma, kent yöneticiliği ve kadrolar anlamında örnek bir belediyecilik var burada. Eminim ki ‘Gülümseyin Nilüferdesiniz’ logosu Gölpazarlılar’ı da gülümsetecek” diye kaydetti.

 

Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza töreninde Gölpazarı Belediye Meclis Üyeleri, Ziyaettin Özyavuz, Ömer Bal, Cengiz Şen, Halil Cebeci, Mehmet Bölükbaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Gölpazarı İlçe Başkanı Abdullah Hünker’in yanı sıra Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Rahşan Duygu Tursun ve Pınar Göz ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yakup Akbulut hazır bulundu.

 

Kardeş şehir protokolünün imzalanmasının ardından Başkan Bozbey, Vedat Kazıcı’ya Nilüfer’i simgeleyen anahtar hediye etti. Mermer diyarından geldiklerini belirten Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı da Bozbey’e Nilüfer Belediyesi’nin logosunun bulunduğu mermerden yapılmış tablo hediye etti.