haber

Nilüfer’in kent estetiğine 9 heykel daha kazandırıldı

Nilüfer Belediyesi tarafından 2007 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda ahşap ve mermer bloklar, sanat eserine dönüştü. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye’den Hakan Çınar, Figen Tek Altun, Ebru Akıncı, Özcan Özkarakoç ve Mahmut Aydın, Ukrayna’dan Mykola Bilyk, Gürcistan’dan John Gogabjerishlivi, Kosova Cumhuriyeti’nden Butrint Morina ve İspanya’dan Gemma Dominguez Guerra katıldı. 7 Eylül’de başlayan sempozyumda heykeltıraşlar, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda oluşturulan açık hava heykel atölyesinde, üç hafta boyunca çalışarak eserlerini ortaya çıkardı.

 

Nilüfer’in, modern kimliğine katkı sunacak 9 eserin yapıldığı 6. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu, atölyenin bulunduğu FSM Hastane Alanı’nda düzenlenen törenle sona erdi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçılarla birlikte alanı gezerek, heykelleri tek tek inceleyen Başkan Mustafa Bozbey, eserlere hayran kaldı. Her sempozyumda birbirinden değerli ulusal ve uluslararası heykeltıraşı Nilüfer’de ağırladıklarını belirten Başkan Bozbey, sempozyum sayesinde kentin tarihine ve estetiğine kalıcı izler bırakıldığını ifade etti. Başkan Bozbey, “Tarihiyle, doğasıyla eşsiz güzelliklere sahip Bursa’nın zenginliğine, günümüz değerlerini yansıtan, dünya ölçeğinde çağdaşlığın ifadesi olan heykellerle katkı sağlandı” dedi.

 

SEMPOZYUM HEYKELLERİ 57’YE ULAŞTI

 

Sanatın ve sanatçının, ifade özgürlüğü anlamında zor zamanlar geçirdiği bir dönemde, Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nun sağlam bir duruş sergilediğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, sanatın yanında yer alarak desteklerini sunan sponsor firmaların katkılarıyla, Nilüfer’in kent koleksiyonunun da her geçen yıl zenginleştiğine dikkat çekti.


Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nun kente armağan ettiği heykel sayısının 57’ye ulaştığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “9 değerli sanatçımızın bizler için yonttuğu tüm eserler, Nilüfer’in en güzel köşelerinde yerlerini alacak. Nilüferliler, çağdaş sanatın bu en özel eserleriyle, meydan, kavşak ve parklarımızda yine iç içe olacaklar” şeklinde konuştu. Bozbey, daha önceki sempozyumlarda yapılan 48 heykelin de, danışman Ayhan Yılmaz tarafından bakım ve onarımının gerçekleştiğini ifade etti.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, heykeltıraşlara, asistanlara ve sponsor firmaların temsilcilerine günün anısına plaket ve belge vererek teşekkür etti.