haber

Nilüfer’in milli judocusu Milli Takım’daki başarısıyla sevindirdi

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün (GESK) başarılı sporcusu Yasin Çimciler’in de yer aldığı Görme Engelliler Judo Erkek Milli Takımı, Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda dünya ikincisi, Kadın Milli Takımı da dünya üçüncüsü olarak gururlandırdı.

 

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün (GESK) sporcuları, katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalara başarılarıyla damga vururken, Milli takımların başarısında da önemli rol alıyor. Daha önce Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak gururlandıran Nilüfer Belediyesi GESK’in Milli sporcusu Yasin Çimciler, dünya şampiyonasında da performansıyla sevinç yarattı. Yasin Çimciler’in de yer aldığı Görme Engelliler Judo Erkek Milli Takımı, Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’na başarısıyla damga vurdu. Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen dünya şampiyonasında Türkiye Erkek Milli Takımı, gümüş madalyanın sahibi oldu. Görme Engelliler Judo Kadın Milli Takımı da, şampiyonayı bronz madalya alarak üçüncü sırada tamamladı.

Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda toplam 11 madalya kazanan Türkiye Milli Takımı, bugüne kadar aldığı en fazla madalya sayısına ulaşarak da, tarihi bir başarı elde etmiş oldu.