haber

Nilüfer’in sanatla büyüyen çocuklarından muhteşem konser

Nilüfer Belediyesi’nin, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları, sanatla buluşturmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirdiği “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamında 5 yılda 3 bin çocuk çeşitli branşlarda eğitim alarak sanatla buluştu. “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi kapsamında 2016-2017 döneminde eğitim alan çocuklar, çalışmalar sonucunda elde ettikleri başarıyı düzenlenen yıl sonu konserinde sergiledi.


Öğrencilerin heyecanına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da ortak oldu. Konak Kültürevi’nde gerçekleşen konserde Görükle, Akçalar, Gölyazı ve Gökçe Mahallelerinde yaşayan çocuklar performanslarıyla büyük beğeni topladı. Ritim, gitar, bağlama çalan öğrencileri aileleri de mutlulukla izledi. Gölyazı Ünallar Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük alkış alırken yine aynı okulun öğretmenlerinden oluşan topluluğun seslendirdiği şarkılar da beğeni topladı. Konseri keyifle izleyen Başkan Bozbey, bütün öğrencileri kutladı. Bu konserlerle “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesinin amacına ulaştığını gördüğünü söyleyen Bozbey,


“Yıllar önce bu projeye önemli bir hedefle başladık. Amacımız her öğrencinin bir enstrüman çalması bir spor dalıyla uğraşmasıydı. Bugüne kadar binlerce çocuğumuz merkeze uzak olmasına rağmen sanatla buluştu. İşte bugün bu emeklerin karşılığını gördük. Geleceğimiz bu yavrulara emanet. Emek veren herkesi kutluyorum” dedi. Başkan Bozbey eğitmenlere de çiçek vererek teşekkür etti.