haber

Nilüfer’in sultanları Avrupa yolunda ilerliyor

Nilüfer Belediyespor, Vestel Venüs Sultanlar Ligi 5-8 Klasman Grubu ilk maçında rakibi Türk Hava Yolları’nı 3-2 yendi. 2 saat 18 dakika süren ve her saniyesi nefes kesen maçta Nilüfer Belediyespor seride 1-0 öne geçti. Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Avrupa yolunda ilk galibiyetini aldı. Vestel Venüs Sultanlar Ligi 5-8 Klasman Grubu ilk maçında Nilüfer Belediyespor, Türk Hava Yolları ekibiyle Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda karşılaştı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de izlediği maçta, ilk seti Türk Hava Yolları alırken, ikinci seti Nilüfer ekibi alarak durumu 1-1’e taşıdı.


 Üçüncü sette Türk Hava Yolları file üstünlüğünü elinde tuttu ve Nilüfer Belediyespor, uzatma sayılarında 26-24 seti kaybetti. Dördüncü sete iyi başlayan taraf Nilüfer’in Sultanları oldu. Mavi, yeşil, beyazlı ekip bu seti 25-20 kazanarak setlerde durumu 2-2'ye taşıdı. Kazananın belirleneceği tie-break setinde skor ve oyun üstünlüğünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor, bu seti 15-9 gibi farklı kazanarak, maçı da 3-2 tamamladı.


 2 saat 18 dakika süren maçtan galibiyetle ayrılan Nilüfer Belediyespor bu sonuçla seride 1-0 öne geçti. Nilüfer Belediyespor’un Kanadalı yıldızı Autumn Bailey ürettiği  27 sayı ile maça damgasını vururken, maçın en skorer ismi oldu. Serinin ikinci maçı 13 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak. Eşitlik halinde serinin son karşılaşması 14 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. 2 maç kazanan ekibin beşincilik, altıncılık mücadelesi yapacağı seride, Nilüfer ekibi, tur atlaması halinde Avrupa Kupalarına katılmayı garantileyecek.