haber

Nilüfer’in sultanları galibiyet serisini sürdürüyor

Vodafone Sultanlar Ligi 4. hafta maçında Nilüfer Belediyespor, rakibi Sarıyer Belediyespor’u 25-23, 25-21, 16-25, 25-18’lik set sonuçlarıyla 3-1 yenerek, ligde 4. sıraya yükseldi.

 

Nilüfer’in sultanları 116 dakika süren maçta Sarıyer Belediyespor’u, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda ağırladı. İlk sete Sarıyer Belediyespor etkili başladı ve set başında 7-4 öne geçti. Ardından toparlanan Nilüferli voleybolcular, set ortalarında rakibini yakaladı. File önü üstünlüğünü ele geçiren mavi yeşil beyazlı ekip, Milenko’nun servis turunda 9-0’lık seri yakaladı ve bu seti 25-23 kazandı. İkinci sette de hücumlarını sayıya çeviren Sarıyer Belediyespor 8-4 öne geçti. Bu skordan sonra toparlanan Nilüfer’in sultanları, başarılı bloklarıyla rakibinin ataklarına geçit vermedi. Etkili defansının yanında hücumlarını da sayıya çeviren Nilüfer Belediyespor, bu seti de 25-21 kazandı.

Üçüncü sette etkin olan ve set boyunca skor üstünlüğünü elinde tutan Sarıyer ekibi, bu seti 25-16 gibi farklı bir sonuçla kazanarak setlerde durumu 2-1’e taşıdı. Dördüncü sete etkili başlayan taraf Nilüfer Belediyespor oldu. Set boyunca skor ve oyun üstünlüğünü elinde bulunduran yeşil mavi beyazlı ekip, bu seti zorlanmadan 25-18, maçı da 3-1 kazanarak  haftayı 3 puanla kapattı. 

Mavi yeşil beyazlılarda Gicquel 16, Künzler 15, Milenko’da 13 sayı üreterek çift haneli rakamlara ulaştılar. Maçın en skorer ismi ise Sarıyer Belediyesporlu ürettiği 23 sayı ile Simone Lee oldu.

Ligde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet elde eden Nilüfer Belediyespor, topladığı 8 puanla Vodafone Sultanlar Ligi’nde 4. sıraya yükseldi.