Nilüfer’in veterinerleri deneyimlerini paylaştı

Bursa Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi Hayvan Sağlığı Bölümü tarafından düzenlenen seminere katılan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban ve Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı öğrencilerle bir araya geldi. Veteriner hekimlik mesleği hakkında bilgilerin paylaşıldığı seminerde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün görevleri, sahipsiz hayvanlara nasıl yaklaşılması ve salgın hastalıklarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Dr. Büyükçoban, her geçen gün artan sahipsiz hayvanların sayısını azaltmak için en iyi çözümün onları kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden ait oldukları yaşam alanına bırakmak olduğunu belirtti.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sokak hayvanları için yapmış olduğu çalışmalar ve Hayvan Bakım Tedavi Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Mürsel Büyükçoban “Dünyada bütün canlıların yaşama hakları vardır ve bu haklar yasalar tarafından korunmaktadır. Bizlere düşen görev ise onları layık oldukları yaşam şartları altında korumak ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. Öğretmenlerinizin öncülüğünde okulunuzda başlatmış çalışmalarınızı takdir ediyor ve tüm yurda örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.